Tăriceanu: Antonescu ar fi putut să fie „mai vizibil, mai prezent”. Este „candidat potenţial”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la gandul.info, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, "ar fi putut să fie mai vizibil, mai prezent" cât a îndeplinit funcţia de preşedinte interimar, precizând că acesta este "candidat potenţial" la următoarele alegeri prezidenţiale.
Romania TV
06 dec. 2012, 20:17
Tăriceanu: Antonescu ar fi putut să fie

Fostul premier a susţinut, referitor la Victor Ponta, că a evoluat foarte mult şi a fost „călit” de faptul că a intrat într-o „luptă complicată”. „Fără îndoială nu există şcoală de prim-miniştri, chestiunea asta se învaţă la locul de muncă”, a spus Tăriceanu.

În acest context, el a fost chestionat dacă poate susţine acelaşi lucru şi despre preşedintele PNL, Crin Antonescu. „De Crin Antonescu nu pot să spun acelaşi lucru dintr-un motiv simplu, a făcut un scurt intermezzo în calitate de preşedinte interimar, într-o lună de zile nu poate să arate prea multe, dar, în sfârşit … probabil că ar fi putut să fie mai vizibil, mai prezent, mai … Nu vreau să fiu subiectiv în această chestiune, pentru că probabil aş fi bănuit de subiectivism, cred că cel mai bine ar fi să lăsăm pe ceilalţi observatori politici să aprecieze cum a fost mandatul lui scurt de preşedinte”, a precizat Tăriceanu.

„La un moment dat sigur că va trebui să găsim o formulă prin care fiecare să ne urmăm calea, pentru că acum trebuie să recunoaştem: USL este un proiect politic care a fost generat de nevoia de schimbare, de nevoia de înlătura o formulă politică care începea să aibă derapaje democratice serioase. Mă refer la formula Băsescu plus PD (…). PNL, după părerea mea, are o situaţie un pic mai delicată decât PSD. Dacă PSD este unic partid reprezentativ al stângii, în partea de centru-dreapta lucrurile sunt puţin mai complicate, există PNL ca partid liberal, există PD care se revendică a fi de dreapta, liberal, de toate, popular, nici nu ştim de fapt ce este. Nu are o ideologie clară şi bine conturată, dar sigur că prezentându-se ca atare reuşeşte să atragă un procent din electorat pe care în mod normal îl pierdem noi”, a susţinut Tăriceanu.

El a precizat că interesul este ca PNL să nu cadă într-o posibilă „capcană” reprezentată de faptul că alături de PSD ar putea genera percepţia că ar fi mai apropiat de stânga, „lăsând PD-ului o marjă de manevră mai mare pe zona de dreapta”.

Totuşi, Tăriceanu a precizat că USL va trebui să rămână unit cel puţin până în 2014, menţionând că va trebui susţinut un unic candidat la următoarele alegeri prezidenţiale.

„Există un candidat potenţial la preşedinţie, în persoana lui Crin Antonescu, care a mai candidat şi la alegerile din 2009. Deci într-un fel există o anumită prefigurare a ceea ce ar putea să fie evoluţia USL după alegerile următoare”, a mai explicat Tăriceanu.

Fostul premier a mai declarat că în urma alegerilor va trebui „securizat” votul din Parlament pentru învestirea noului Guvern al USL, precizând că în situaţia în care şeful statului nu va accepta desemnarea lui Victor Ponta trebuie avută în vedere suspendarea sa.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'