„Nu există nimeni care să fie scutit de a se prezenta în fața unei comisii parlamentare, indiferent de ce funcție ocupă în stat. În cazul în care procurorul-șef al DNA refuză să se prezinte în fața comisiei parlamentare, comisia ar trebui să sesizeze ministrul Justiției sub a cărei autoritate funcționează procurorii români. E obligatorie sesizarea ministrului Justiției pentru această sfidare la adresa Parlamentului din partea procurorului-șef al DNA”.
În opinia acestuia, cei care pledează pentru a scoate DNA de sub orice control civil fac o mare eroare.
„Vedem astăzi ceea ce înseamnă funcționarea unei instituții care acumulează din ce în ce mai multă putere, adică corupția puterii din instituția respectivă, tocmai pentru că această instituție nu a fost controlată. Ne bucurăm că la Parlament Comisia de control SRI și-a intrat în rol. Foarte bine! Sunt, conform legii, alte instituții care trebuie să controleze și DNA. Cred că cei care pledează pentru a scoate DNA de sub orice control civil fac o mare eroare și demonstrația greșelii o vedem în abuzurile și excesele produse de unii procurori care ies din ce în ce mai des la iveală„, a mai spus Tăriceanu.
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 în care anunță că nu va fi prezentă luni la audieri.
„Având în vedere că nu am cunoștință și nu dețin mijloace de probă referitoare la împrejurările și cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauză ce formează obiectul activității comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie, ora 11,30, la ședința Comisiei de anchetă”, preciza procurorul șef al DNA.