„Nu știu dacă este cea mai bună modalitate aceasta de a exporta problemele în exterior, dar nu pot decât să iau act cu un oarecare regret. Pe de altă parte, putem să o considerăm în registrul binevoitor. Este un demers de informare a partenerilor noștri europeni. Același lucru îl va face, de altfel, probabil, și premierul Ponta pentru că în fața unui astfel de demers trebuie să existe întotdeauna posibilitatea ca cei care sunt informați să aibă acces la ambele puncte de vedere. Eu cred că (premierul Victor Ponta — n.r.) ar trebui să facă acest lucru din perspectiva demersului inițiat de PNL”, a declarat Tăriceanu, marți, la Senat, citat de Agerpres.
Președintele Senatului a calificat, pe de altă parte, drept „corectă” poziția Ambasada SUA la București care a precizat marți că nu comentează cazuri individuale, dar orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate „pe deplin și fără interferențe”.
„O declarație care, de data asta, denotă conștientizarea poziției pe care ambasadele trebuie să o aibă și ambasadorii față de problemele de politică internă și modalitatea de raportare, adică o modalitate corectă, de neimplicare în aceste probleme de politică internă”, a spus Tăriceanu.
Liderii PNL se întâlnesc marți, la ora 16,00, cu ambasadori străini acreditați la București, iar copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că discuția va avea ca temă principală proiectul legislativ pe tema votului prin corespondență și că nu vor fi discuții politice.