”În modul în care DNA-ul pune problema, nu cred că s-au documentat suficient. Dacă e vorba de foloase necuvenite, cred că mai degrabă a profitat Iohannis, că parcă Iohannis a câştigat alegerile, nu Ponta”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Târgu-Jiu.
Preşedintele Senatului a menţionat că problema convocării Biroului Permanent pentru analizarea cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ţine de faptul că senatorii se află în campanie electorală.
”O să văd solicitarea, am şi discutat cu câţiva dintre colegii mei, membrii ai Biroului Permanent al Senatului. Toată lumea ştiţi că este plecată în campanie electorală. Avem două variante: fie în cursul acestei săptămâni – mâine să vedem dacă pot să se mobilizeze şi să facem o şedinţă de Birou Permanent pentru a demara procedurile, dacă acest lucru nu e posibil, atunci cel mai târziu săptămâna viitoare”, a explicat Tăriceanu, conform News.
Citeşte şi: DNA cere avizul Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de Titus Corlăţean în Dosarul Diaspora
Membrii Biroului Permanent al Senatului se reunesc, marţi, de la ora 10.30, pentru a trimite Comisiei juridice cererea făcută de către DNA de încuviinţare a urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean.
Potrivit procedurii prevăzute în Regulamentul Senatului, Biroul Permanent urmează să trimită solicitarea DNA la Comisia juridică, care are termen maxim 14 zile pentru elaborarea raportului legat de solicitarea făcută de către procurori. În această perioadă, Titus Corlăţean poate să-şi studieze dosarul la comisie.
După finalizarea raportului de către Comisia juridică, plenul se va pronunţa asupra cererii DNA, prin vot secret, cu bile.
Referatul DNA prin care se solicită încuviinţarea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a sosit, luni, la Senat, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru.
”Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Corlăţean Titus, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 297 din Codul penal, cu aplicarea art.132 din Legea nr. 78/2000 şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în modalitatea normativă prevăzută de art. 385 alin. 1 din Codul penal”, a anunţat anterior Biroul de presă al Parchetului instanţei supreme.
Titus Corlăţean a fost audiat în octombrie 2015 la DNA, el spunând atunci că s-a prezentat în calitate de martor, în dosarul privind votul din diaspora la algerile prezidenţiale.
La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, din 2 şi 16 noiembrie 2014, în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe la secţiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.
Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.