„În perioada 2004-2008, proiectul exista, dar la vremea respectivă nu era nicio grabă privind implementarea, deoarece România avea numeroase investiţii. Proiectul a avansat şi avem câteva considerente de care trebuie să ţinem cont. Cele economice, atât cele ce ţin de profit şi redevenţe, cât şi cele legate de locurile de muncă. În al doilea rând trebuie să ţinem cont de aspectul legat de mediu”, a spus Tăriceanu, citat de evz.ro.
Fostul premier a punctat şi faptul că tehnologia a avansat foarte mult, iar beneficiile pe care le-ar avea statul român au fost renegociate în favoarea sa. În al treilea rând, a atras atenţia Tăriceanu, trebuie văzut şi aspectul arheologic. „În final trebuie să tragem linie şi să vedem consecinţele şi să vedem dacă merită sau nu făcut acest proiect”, a mai spus fostul premier.
„Nu am elemente care să indice că sunt presiuni” „Nu am elemente care să indice că sunt presiuni. Nu am văzut partizanți fervenți ai proiectului. Am văzut și în PNL persoane care își exprimă rezerve sau opoziția. Cred că e normal să existe o dezbatere cât mai largă”, a adăugat el.
„Din câte pot să înțeleg, Victor Ponta vrea să implice Parlamentul în dezbatere și decizia finală să îi revină Parlamentului. Mai trece apă pe Dunăre până ajungem să votăm proiectul în Parlament”, a subliniat Tăriceanu.
„Lucrurile au evoluat enorm în ceea ce privește situația economic, proiectul în sine. Atunci proiectul stârnea numeroase critici. Joi la reuniunea BP al PNL s-a discutat o oră și jumătate despre acest subiect. Am spus că nu vreau să intervin pe subeict, nu mi se pare atât de grav, erau altele mai importante. Nu am avut senzația că există un entuziasm, dar nici o radicalizare a pozițiilor contra. Noi am făcut o discuție civilizată, bazată pe argumente. Nu există o unanimitate. Protestele trebuie luate în seamnă, e obligația Guvernului să discute cu protestatarii și trebuie pus proiectul pe masă”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.