„În primul rând, cei care doresc să lanseze acest subiect trebuie să facă un calcul foarte simplu: care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. Din câte ştiu, UDMR nu subscrie. Există, din câte ştiu eu, numeroşi membri din PSD care au rezerve, ca sa nu spun mai mult. Trebuie începută această evaluare întâi şi după aceea trebuie luată această decizie”, a afirmat Călin Popescu Tăricenau, potrivit News.ro.
Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe, iar „declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile”, au transmis sătpămâna trecută reprezentanţii ALDE, în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că el vrea suspendarea şefului statului, dar trebuie văzut dacă liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a schimbat opinia.
„Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţiei pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, au transmis reprezentanţii ALDE pe Facebook.