Tăriceanu: După o sticlă de whisky, Băsescu nu ar putea să ne dezvăluie şi alţi ofiţeri acoperiţi?

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu consideră că scandalul "Ponta - ofiţer acoperit" este o diversiune a lui Traian Băsescu, iar suspendarea acestuia se impune cu atât mai mult, transmite gandul.info.
Romania TV
14 oct. 2014, 13:35
Tăriceanu: După o sticlă de whisky, Băsescu nu ar putea să ne dezvăluie şi alţi ofiţeri acoperiţi?

Consider că e o diversiune care are drept scop deturnarea atenţiei publicului de la esenţa campaniei. Dacă preşedintele ştia aceste lucruri de ce le-a făcut cunoscute abia acum? Avea obligaţia să facă publice, să le sesizeze de îndată ce le afla. Nu e admisibil să le ţină ascunse şi să facă un şantaj„, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu, precizând că şeful statului nu a produs dovezi care să-i susţină acuzaţiile. În context, el a precizat că ultimele afirmaţii ale lui Băsescu şi susţinerea asumată a şefului statului pentru Elena Udrea fac „cu atât mai necesară” suspendarea.

Întrebat dacă el crede că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit, Tăriceanu a spus că nu are elemente să facă o asemenea afirmaţie. Mai mult, el a susţinut că a discutat subiectul cu Cătălin Harnagea, fost şef SIE.

TEODOR MELEŞCANU: Băsescu, SINGURUL preşedinte care a cerut liste cu ofiţerii acoperiţi. A ÎNCĂLCAT legea

Mi-a zis că aceste chestiuni sunt secrete de stat şi nu poate să le divulge. Eu privesc această chestiune sub aspectul grav al securităţii statului. Creează o vulnerabilitate. Dl Băsescu după o sticlă de whisky nu ar putea să ne dezvăluie că şi alte persoane au fost ofiţeri acoperiţi? E o iresponsabilitate”, a spus fostul premier.

Călin Popescu Tăriceanu susţine, totodată, că situaţia lui Klaus Johannis este mult mai gravă decât cea a lui Victor Ponta, apreciind că liderul PNL riscă să iasă din cursa electorală dacă va primi o decizie de incompatiblitate.

„Cu Johannis am o problemă că e un farseur. E o marionetă în mâinile lui Blaga. Mă deranjează mai mult decât Ponta. Johannis e un uriaş impostor”, a mai spus fostul premier.

Victor Ponta a fost ofiţer sub acoperire, a declarat, luni, Traian Băsescu, pentru Realitatea TV. „Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE”, a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi „saltul lui”. „A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez„, a mai declarat Traian Băsescu.

Victor Ponta, acuzat că a încălcat Constituţia. Macovei: Trebuie să demisioneze şi să-şi retragă candidatura

Preşedintele Băsescu a povestit că a avut conflicte cu serviciile secrete, care au refuzat să-i confirme acest lucru. Mai mult, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe fostul director SIE Teodor Melescanu că l-a ajutat pe Victor ponta sa isi acopere trecutul de ofiter acoperit. Teodor Melescanu ar fi cel care a propus hotararea prin care erau extinse informatiile clasificate ale SIE si asupra identitatii fostilor ofiteri acoperiti.

Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului. După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG”, a declarat Băsescu la emisiunea Jocuri de Putere.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...