Tăriceanu îi răspunde lui Băsescu: Preşedintele DENIGREAZĂ tot ceea ce nu este în zona lui de influenţă

Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat, marţi, la atacurile preşedintelui Traian Băsescu, spunând că şeful statului se află într-o permanentă campanie politică prin care încearcă să denigreze tot ceea ce nu este în zona lui de influenţă.
Iulian Tudor
15 iul. 2014, 09:28
Tăriceanu îi răspunde lui Băsescu: Preşedintele DENIGREAZĂ tot ceea ce nu este în zona lui de influenţă

„Preşedintele am impresia că se găseşte într-o permanentă, nu campanie electorală, ci campanie politică prin care încearcă să denigreze tot ceea ce nu este în zona lui de influenţă”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu declaraţiile şefului statului privind măsurile economice luate în perioada în care a fost premier.

Tăriceanu a precizat că, deşi el s-a opus majorării salariilor profesorilor cu 50% în 2008, Traian Băsescu aprecia, la acea dată, că este suficientă voinţa politică pentru a aplica această măsură.

CITEŞTE ŞI ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu, către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Haideţi să ne amintim, că lumea cred că nu are memorie atât de scurtă. Vă aduceţi aminte că atunci a fost o presiune enormă pe subiectul majorării salariilor profesorilor şi, cu toate că ne apropiam de campania electorală sau eram la limită, am avut curajul să spun că o astfel de majorare nu este posibilă. Sigur, un lucru nepopular, dar necesar. Mi-am asumat aceste riscuri şi rezultatul pe care l-am obţinut în alegeri probabil că a fost influenţat şi de această decizie pe care am luat-o, PNL neobţinând atunci decât practic 20%”, a arătat Tăriceanu.

„În acelaşi timp, vă reamintesc ce spunea preşedintele în acel moment, că este suficient să existe voinţă politică, ca salariile să fie majorate la 50%. (…) În vara anului 2010, se petrecuseră alegerile prezidenţiale, domnul preşedinte fusese ales preşedinte, şi ce s-a întâmplat? Nicio majorare a salariilor pe care preşedintele o promisese, ci o micşorare cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor. Cam asta este istoria cu domnul Băsescu. Restul cred că mă scuteşte de comentarii”, a precizat Tăriceanu.

Şeful Senatului a fost întrebat şi despre prestaţia premierului Victor Ponta şi a ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, la consultările de luni cu preşedintele Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI SCHIMB DE REPLICI între Victor Ponta şi Traian Băsescu, la Cotroceni: „Ar fi UNFAIR….”

„Guvernul, în momentul în care consideră că are marja de manevră necesară pentru a opera o reducere de fiscalitate, trebuie să fie aplaudat pentru acest lucru, şi nu criticat. Cumva, preşedintele, haideţi să ne aimaginăm, ar fi trebuit să comenteze o majorare de impozite a Guvernului Ponta, ce credeţi că ar fi spus? Ar fi fost împotrivă, bănuiesc. Deci, la preşedinte nu este o problemă economică pe care o are cu aceste măsuri, ci are o problemă politică„, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, luni, premierului Victor Ponta, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, că face o mare eroare prin reducerea CAS, premierul replicându-i că ţara se va descurca şi după noiembrie, că nu e nimeni de neînlocuit şi să nu îşi facă griji.

La finalul discuţiilor la care a participat şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, preşedintele a spus: „Vai, vai. Bine. Eu nu am înţeles, nimic, domnule prim-ministru, dumneavoastră aţi înţeles mai mult decât mine?”.

Băsescu i-a atras atenţia premierului privitor la creşterea economică, arătând că aceasta nu i se datorează, ci măsurilor din 2010.

„Eu am văzut un premier la fel de iresponsabil, Tăriceanu, care pentru alegeri a făcut ce a făcut şi a suportat guvernul Boc costul utilizării banilor publici pentru campanie. Părerea mea este că faceţi o erore şi aveţi riscul ca după alegerile din noiembrie să nu mai vină cineva care să corecteze lucrurile, pentru că pur şi simplu nu ar avea curaj”, a arătat Băsescu.

El a continuat: „Riscaţi să rămâneţi cu nişte dezechilibre foarte mari, scoateţi din nou ţara de pe traseul ei”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!