Tăriceanu îi răspunde lui Udrea: Ar putea fi acuzată de COMPLICITATE în cazul bileţelului roz

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la România TV, că Elena Udrea ar putea fi acuzată de complicitate la comiterea unei fapte penale, după ce PMP a depus plângere penală împotriva sa în legătură cu scandalul "bileţelului roz" din 2005. Tăriceanu crede că demersul Elenei Udrea este doar o încercare de deturnare a atenţiei opiniei publice de la scandalul în care este implicat fratele preşedintelui Traian Băsescu.
Filip Stan
24 iun. 2014, 18:57
Tăriceanu îi răspunde lui Udrea: Ar putea fi acuzată de COMPLICITATE în cazul bileţelului roz

Astea sunt armele politice pe care ştiu să le folosească. DNA să înceapă să facă cercetările de rigoare şi justiţia să-şi spună cuvântul. Au trecut ceva ani de la momentul la care face referire domniţa (Elena Udrea – n. red.) De ce a ţinut până acum acest lucru sub tăcere dacă avea convingerea că este trafic de influenţă? Putea să facă o plângere de atunci pentru că altfel ar putea fi foarte uşor acuzată de complicitate sau pentru evitarea informării organelor statului în legătură cu o faptă penală„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă şi preşedintele Traian Băsescu ar putea fi acuzat de tăinuire în acest caz, Tăriceanu a răspuns: „Sigur, în egală măsură. Ei fac eforturi disperate ca să distragă atenţia de la situaţia în care se găseşte preşedintele ţării”.

În legătură cu scandalul creat în jurul lui Mircea Băsescu, Tăriceanu are suspiciuni că a fost muşamalizat deoarece primele informaţii despre legăturile acestuia cu lumea interlopă au apărut în 2011, când dosarul i-a fost luat procurorului de caz şi nu s-a mai auzit nimic de el.

Mâine voi trimite o sesizare către CSM ca Inspecţia Judiciară să cerceteze ce s-a întâmplat cu acel dosar. Ipoteza mea este că acel dosar s-a muşamalizat. E o pată pe obrazul preşedintelui, iar justiţia are de dat nişte răspunsuri foarte clare„, a comentat Tăriceanu.

PMP a depus plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu. Tăriceanu şi-a exprimat convingerea că DNA va analiza plângerea conform legii.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a anunţat, marţi, că Partidul Mişcarea Populară a depus plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu.

În opinia reprezentanţilor PMP, „e necesara o decizie a justitiei in acest caz, cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada domnul Tariceanu face demersuri sa devina presedinte interimar al Romaniei, cu sprijinul unei majoritati parlamentare unite de acelasi ideal: acapararea justitiei”.

”PMP a depus plângere penală la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, pentru că acesta îi cerea, pe când era prim-ministru, printr-un bileţel colorat, preşedintelui Băsescu să intervină la Parchet în favoarea prietenului său. Tăriceanu ar trebui să-şi dea de urgenţă demisia din fruntea Senatului. El este ultimul om care ar putea vorbi despre onoare sau Justiţie, în condiţiile în care acum nu este decât o marionetă în mâinile lui Dan Voiculescu şi ale tuturor celor care au probleme cu legea şi vor să scape nepedepsiţi după ce au prăduit România. Sunt convinsă că DNA-ul de acum va putea face mult mai multă lumină în acest caz decât Parchetul General de atunci pe care majoritatea PNL – PSD îl controla”, a declarat Udrea, citată de Agerpres.

În replică, Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că are încredere că DNA va analiza conform legii plângerea penală.

„Un document, în general când îl transmiţi, îl trimiţi cu o notă de însoţire, ca să clarificăm lucrul acesta de la bun început şi lăsaţi povestea cu bileţelul roz a doamnei care se ocupă cu astfel de chestiuni. În privinţa plângerii făcute la DNA, sigur DNA va putea să analizeze. Justiţia, prin urmare, trebuie să funcţioneze. Parcursul normal şi firesc acesta este şi am încredere că DNA va proceda conform legii. În momentul în care intră Justiţia în funcţiune, eu mă abţin să mai comentez”, a spus acesta, marţi, la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a negat, luni, că ar fi încercat să intervină în justiţie atunci când i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu celebrul bileţel roz. Tăriceanu spune că bileţelul era de fapt copia unei sesizări.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat dacă nu se impunea şi demisia sa din funcţia de prim-ministru, aşa cum i-o cere el astăzi preşedintelui Traian Băsescu, atunci când i-a trimis şefului statului celebrul bileţel roz.

Bileţelul a fost făcut atunci public de Elena Udrea care l-a acuzat pe Tăriceanu că îi cere preşedintelui să intervină în justitie în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'