Tăriceanu: În România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că, ”în România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie” şi doar 4 cazuri din 4.000 de înalţi demnitari care au fost condamnaţi pentru luare sau dare de mită.
Romania TV
26 sept. 2018, 15:38
Tăriceanu: În România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie

”A fost o întrebare în cadrul discuţiei cu grupul ALDE din Parlamentul European în legătură cu corupţia din partea unui parlamentar care a folosit următoarea formulă: a spus că fenomenul corupţiei este adânc înrădăcinat în România şi i-am spus că ea este un fenomen care ne preocupă şi pe care îl combatem, dar este un fenomen la fel de preocupant şi la fel de adânc înrădăcinat cum este şi în alte ţări”, a precizat Tăriceanu.

El a spus că, având în vedere statisticile europene cele mai recente, România se află undeva la mijloc în clasamentul ţărilor europene.

Tăriceanu a adăugat că sunt multe ţări pe care nu vreaa să le nominalizeze ”dintr-o politeţe, dintr-o deferenţă faţă de cetăţenii acestor ţări”, care sunt cu mult înaintea noastră, ţări cu democraţii mai vechi, mai consolidate.

”România a făcut progrese în ultima vreme şi cred că va face progrese în continuare şi vreau două remarci să fac. Prima, pe care am făcut-o şi acolo, în România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie. Recent, în Olanda, care ne dă sfaturi în privinţa combaterii corupţiei, una dintre cele mai mari bănci, ING, a fost amendată cu 900 de milioane de euro pentru spălare de bani. În Danemarca, o ţară unde nu poate fi bănuită existenţa corupţiei, a bătut recordul. O bancă a fost amendată cu un miliard de euro pentru spălare de bani. În Germania, grupul Volkswagen a bătut toate recordurile, zeci de miliarde de euro plătiţi pentru corupţia din scandalul emisiilor grupului de automobile”, a mai declarat liderul ALDE.

Preşedintele Senatului a precizat că în România nu există astfel de situaţii.

”Există, sigur, patru cazuri de înalţi demnitari care au fost condamnaţi pentru luare sau dare de mită. Patru, din patru mii de dosare. Restul, dosare făcute pe subiectul drag al DNA: abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, participare improprie la abuz în serviciu şi toate formele pe care le-au mai inventat, în aşa fel încât să facem acest scor impresionant, care este trecut drept infracţiune asimilată corupţiei”, a continuat Tăriceanu.

viewscnt

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...