Dosarul a ajuns la DNA după ce Parchetul de pe lângă ÎCCJ a decis că acest caz nu este de competenţa sa.
Declinarea competenţei a avut loc ca urmare şi a faptului că la DNA deja există un dosar în care sunt verificate faptele reclamate. În acest caz, ar putea urma audieri. Deocamdată, în acest moment al cercetării, nu a fost nicio persoană pusă sub acuzare.
Partidul Mișcarea Populară a făcut plângere penală președintelui Senatului pentru abuz în serviciu, a anunțat în urmă cu două săptămâni liderul formațiunii, Eugen Tomac.
Președintele PMP îl acuză pe Tăriceanu că nu a respectat art. 76 (2) din Constituție privind cvorumul necesar în cazul hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunității senatorilor, conform căruia „legile organice și hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorității membrilor prezenți din fiecare Cameră”.
”Ceea ce s-a întâmplat în Senatul României a determinat PMP să depunem o plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Nu se poate ca în cazul doamnei Andronescu, senator de altfel, în cazul doamnei Udrea, în cazul domnului senator Mihăilescu să fie aplicată prevederea din Constituţie, iar în cazul fostului ministru al marilor proiecte şi prieten de nădejde al premierului Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu să nu ţină cont de ceea ce prevede foarte clar, de ceea ce prevede Constituţia. Din acest punct de vedere, având foarte clar în faţă un abuz de serviciu extrem de periculos, ignorându-se articolul 176, al. 2 al Constituţiei, PMP va depune astăzi la Parchet o plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu„, anunţa preşedintele PMP, Eugen Tomac.