„Ca oameni politici trebuie să arătăm și care este vocea societății, dar fără îndoială într-o democrație, și într-o democrație parlamentară există mecanisme democratice, instituții care au reprezentativitate, adică cele rezultate din votul direct al cetățenilor. Cred că nu putem să punem în discuție reprezentativitatea instituțiilor și a Parlamentului. (…) Președintele, sigur, are libertatea să procedeze cum consideră într-un moment de criză politică majoră, în care există și alte voci care poate nu au libertatea de expresie în Parlament. Poate să fie și aceasta o modalitate, dar, până la urmă, funcționăm într-un cadru democratic, constituțional, care trebuie să fie respectat și pe care președintele înțelege să îl respecte. N-am niciun fel de dubiu în această privință”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.
El a subliniat că Parlamentul reprezintă reflectarea societății românești. „Că Parlamentul e bun sau rău e reflectarea societății românești. Nu e nici mai bun, nici mai rău, decât societatea în ansamblul ei”, a adăugat acesta.
Președintele Klaus Iohannis le-a transmis joi celor care au ieșit în stradă zilele acestea că va ține cont de solicitările lor.
El a anunțat că, în continuarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va consulta societatea civilă și „strada”.