„Instituția care numește are și dreptul să revoce, acesta este întotdeauna spiritul legii. Revocarea, conform prevederilor legale actuale, a președintelui consiliului CNA se face numai pe baza respingerii raportului de activitate. Am hotărât să solicităm ambelor Comisii de cultură și mass-media de la Senat și de la Cameră să prezinte rapoartele, trebuie să se reunească într-o ședință comună și urmează după aceea să fie supus plenului aprobarea raportului de activitate. Dacă raportul este respins, atunci înseamnă că președintele CNA este revocat„, a spus Călin Popescu Tăriceanu la finalul ședinței Birourilor permanente reunite, potrivit Agerpres.
Mai mulți membri ai CNA au cerut de mai multe ori Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului retragerea sprijinului și revocarea din funcție a Laurei Georgescu, președintele Consiliului.
În memorandumul înaintat conducerii Parlamentului, membrii CNA cereau demisia Laurei Georgescu pentru modul repetat în care aceasta „a înțeles să relaționeze cu radiodifuzorii, în numele Consiliului, dar fără acordul acestuia”, ei menționând că e o problemă cu care instituția se confruntă de mai mult timp.