„Este privit (Regele Mihai — n.r), aș spune, mai mult decât un simbol, este un reper în România de astăzi pentru curajul pe care l-a avut în apărarea principiilor democratice, pentru verticalitatea comportamentului, pentru demnitatea cu care s-a comportat în perioade grele ale vieții sale, supus, aș spune, poate unor umilințe la care alți oameni nu ar fi rezistat și, cu toate acestea, iată că România a ajuns să recunoască calitățile Regelui Mihai. Din păcate, suntem în fața unei situații în care nu avem decât să ne exprimăm speranța că îngrijirea medicală de care va beneficia poate să-i redea sănătatea. Se impune o anumită decență din partea societății, a tuturor, a mass-media și nu-mi rămâne decât să spun că nu putem alte comentarii să facem decât să luăm notă de anunțul făcut de Consiliul de Coroană și de regele Mihai și, sigur, să așteptăm un viitor mai bun. Îi urez regelui Mihai restabilirea cât mai rapidă„, a afirmat Călin PopescuTăriceanu, potrivit Agerpres.
El a menționat că familia regală a avut o contribuție importantă pentru a facilita aderarea României la NATO, iar regele Mihai a trecut peste umilințele la care a fost supus și a considerat că datoria lui de om de stat și patriot este să ajute țara.
„De-a lungul celor 27 de ani de la căderea comunismului au fost și perioade mai dificile, în care conducătorii de atunci ai României postdecembriste au avut o atitudine pe care eu o consider regretabilă față de rege, monarhie, Casa Regală. După cum au fost și momente mai bune în care, prin deciziile care s-au luat, s-au reconsiderat rolul, importanța familiei regale. Familia regală și-a adus o contribuție extrem de importantă pentru a facilita aderarea României la NATO, prin relațiile cu celelalte case regale din Europa. Au avut un rol activ Regele Mihai și familia regală în acest sens, regele trecând, într-o manieră în care doar un rege poate să ierte, peste toate umilințele și nedreptățile la care a fost supus. Regele nu a fost umilit numai în perioada comunistă, (…) el a fost umilit după 1990 când i s-a refuzat revenirea în țară și cu toate acestea regele a considerat că datoria lui de om de stat și patriot este să ajute România cu tot ceea ce poate. Și a putut foarte mult și a făcut-o și pentru asta trebuie să-i fim recunoscători„, a adăugat Tăriceanu.