„Preşedintele ne prosteşte în faţă atunci când spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Eu am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări din partea Ambasadei României la Beijing încă din 6 ianuarie, iar MAE a transmis informaţiile necesare la nivelul Guvernului. Măsurile au fost luate cu mare întârziere.
Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localitate. Noi, cei din ALDE, nu vom vota pentru această prelungire”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.
PSD anunță că nu va vota prelungirea stării de alertă
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puţine restricţii şi a făcut un apel către parlamentari în acest sens.
„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv, internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare totuşi s-a simţit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.
El a arătat că în etapa următoare vor fi mai puţine restricţii propuse, dar consideră că „nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”. Totodată, şeful statului a amintit că există măsuri care vor continua – distanţarea, portul măştii de protecţie şi evitarea aglomerărilor. Iohannis a spus că această continuare a stării de alertă va fi dezbătută în şedinţă de membrii Executivului şi s-a adresat şi membrilor Parlamentului, care trebuie să aprobe această măsură.