„Parlamentul este obligat în situaţia actuală să reacţioneze cu rapiditate, deci, la începerea sesiunii, nu este discutată încă posibilitatea unei sesiuni extraordinare, dar este un subiect care va fi în discuţiile pe care le voi avea cu prim-ministrul, despre oportunitatea unei sesiuni extraordinare, în aşa fel încât să putem accelera acest proces şi să nu lăsăm ca prin toate pârghiile pe care le are la dispoziţie preşedintele să îngreuneze, să decaleze aceste măsuri până la începutul anului 2015”, a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că proiectul privind reducerea CAS va fi susţinut şi de parlamentarii care au părăsit PNL şi i s-au alăturat, pentru că aceştia au fost aleşi pe listele USL, iar măsura reducerii CAS a fost în programul de guvernare al USL.
„În ceea ce priveşte deciziile privind politicile economice, acestea nu sunt rolul preşedintelui, ci numai rolul Guvernului. Guvernul şi-a făcut analizele necesare de multă vreme, a discutat subiectul cu FMI şi au convenit ca măsura reducerii CAS să fie introdusă în ultimul trimestru al anului acesta. Observ că în ultima vreme preşedintele se comportă de parcă ar fi contabilul Guvernului şi eu cred că preşedintele trebuie să se refere la problemele care reprezintă responsabilităţile lui constituţionale”, a spus Tăriceanu.
Citeşte şi Băsescu: Reducerea CAS creşte riscul ca la un moment dat să amânăm plata pensiilor