Sistemul de îmbarcări, blocat la nivel global. Aeroportul Otopeni nu este blocat, dar pot apărea întârzieri UPDATE

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat sâmbătă că Sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial, iar compania de stat subliniază că, din această cauză, vor exista întârzieri pe toate cursele. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a precizat însă că sistemul SITA a fost şi este funcţional pe aeroportul Henri Coandă, iar activitatea acestuia nu a fost afectată.
Romania TV
23 iun. 2018, 10:14
Sistemul de îmbarcări, blocat la nivel global. Aeroportul Otopeni nu este blocat, dar pot apărea întârzieri UPDATE

UPDATE Transportatorul aerian naţional Tarom anunţă remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, astfel că SITA a repus în funcţiune sistemul DCS (Departure Control System) după patru ore de nefuncţionare.

”Din cauzele nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale Tarom raportează întârzieri ale curselor între 1 oră şi 2 ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi. Echipa Tarom depune toate eforturile necesare pentru procesarea cu maximă celeritate a tuturor pasagerilor. În acelaşi timp echipene noastre sunt disponibile pentru a oferi suport la sol pasagerilor noştri”, menţionează compania de stat.

_______________

UPDATE Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că sistemul SITA a fost şi este funcţional pe aeroportul Henri Coandă, iar activitatea acestuia nu a fost afectată, după ce Tarom a anunţat că sistemul SITA este nefuncţional la nivel global şi că vor exista întârzieri la toate cursele aeriene.

”Eventuale disfunctionalităţi ale SITA pe plan global au putut afecta, însă, activitatea unor companii aeriene”, mai precizează CNAB.

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat sâmbătă că Sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial, iar compania de stat subliniază că, din această cauză, vor exista întârzieri pe toate cursele.

_____________

”Operaţiunile de check-in şi boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncţional. Compania Tarom le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistenţă la sol, în conformitate cu normele internaţionale”, a anunţat Tarom, într-un comunicat.

Până la repunerea în funcţiune a sistemului global SITA, orice companie aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora, spun oficialii Tarom.

”Revenim cu informaţii imediat ce le vom primi de la sediul central SITA din Atlanta, SUA”, adaugă reprezentanţii Tarom.

Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei.

În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'