„Să cadă un tavan pe atâta lungime de culoar. Dacă se întâmpla să nu fie „Şcoala Altfel” există riscul să vorbim despre zeci de copii morţi. Este crunt ce se întâmplă şi am atras atenţia, în numeroase adrese, şi către minister. Spuneam că banii nu se cheltuie cu chibzuinţă, nu se justifică, se câştigă lucrările de amenajare şi de reparaţie a şcolilor în baza unor clientele politice, acea clientelă o transmite altei firme şi vă daţi seama că se subţiază foarte mult calitatea lucrări. Nu vom lăsa lucrurile aşa„, a declarat pentru MEDIAFAX Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.
Mai mult, asociaţia a demarat verificări proprii pentru a stabili cui aparţine vina.
„Din ce am văzut eu, e clar că acel acoperiş a dat semne de oboseală atât timp cât la peretele lateral se vedea că exista infliltraţii cu apa. L-am rugat pe colegul meu să se ducă la Şcoala 141 să vorbească cu conducerea respectivă şi să întrebe dacă s-au făcut demersurile necesare de către primăria de sector. L-am rugat să se intereseze la comisia de securitate şi sănătate a muncii să vadă şi dacă dânşii din şcoală şi-au făcut datoria şi au făcut demersurile necesare pentru consilidarea acelui perete, acelui tavan sau a structurii sau, dacă era cazul , trebuia să solicite mutarea din acea şcoală„, a mai spus Iulian Cristache.
Consiliul Local Sector 5 a aprobat, joi seară, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, aprobând pentru Şcoala Gimnazială nr. 141 un buget de aproape 400.000 de lei pentru amenajarea şi consolidarea unităţii de învăţământ. Măsura a venit, însă, după ce tavanul şcolii s-a prăbuşit. Victime nu au existat doar pentru că elevii participau la programul Şcoala Altfel şi nu erau în unitatea de învăţământ. Dacă programul ar fi fost unul normal, cel mai probabil, ar fi existat şi victime.
„Holul acela arăta impecabil, nu dădea niciun semn de faptul că tavanul acela suspendat ar fi putut să se prăbuşească. Clădirea fusese expertizată de primărie pentru că acolo nu mai fuseseră făcute lucrări din 2004„, a declarat Marina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.
Primăria Sectorului 5 a refuzat să facă comentarii despre subiect, precizând doar că situaţia este într-un proces de evaluare. Edilul Capitalei preciza, joi seara, că primăria de sector nu a cerut fonduri pentru unitatea de învăţământ.
Citeşte şi Tavanul de la ultimul etaj al şcolii 141 din Bucureşti s-a prăbuşit VIDEO