TAXA AUTO: La Arad s-au sistat plăţile cu privire la recuperarea TIMBRULUI DE MEDIU

TAXA AUTO: O ordonanţă de urgenţă a Guvernului, emisă în 28 februarie 2014, a dat peste cap toate calculele făcute de miile de arădeni care îşi cer în instanţă banii plătiţi pentru înmatricularea autovehiculelor second-hand. Cum se obişnuieşte prea des la noi, ordonanţa a fost emisă, însă nu şi metodologia de aplicare. Acum peste 9.500 de arădeni aşteaptă un ordin comun al miniştrilor pentru deblocarea situaţiei din prezent.
Filip Stan
24 mart. 2014, 10:09
TAXA AUTO: La Arad s-au sistat plăţile cu privire la recuperarea TIMBRULUI DE MEDIU

TAXA AUTO: Direcţia Finanţelor Publice Arad a „îngheţat” toate plăţile aferente sentinţelor judecătoreşti care vizează restituirea taxei auto, aşteptând un semnal de la Centru. „Momentan, suntem într-un blocaj pentru că aşteptăm un ordin semnat de miniştrii Finanţelor şi Mediului care să specifice normele de aplicare ale ordonanţei care priveşte plata eşalonată a taxei de înmatriculare”, a anunţat Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Finanţelor.

Dacă este să vorbim despre ordonanţa respectivă, trebuie precizat că taxele de înmatriculare vor fi restituite eşalonat pe o perioadă de cinci ani de zile, câte 20 la sută din valoare în fiecare an. Această „mişcare” face ca Guvernul să rămână cu bani în vistierie, însă dator la populaţie, scrie Aradon.

Arădenii au reacţionat rapid şi au depus mai multe sesizări la Finanţe. „Oamenii ne spun că ei au plătit taxa într-o singură tranşă şi vor să o recupereze la fel, toţi o dată”, ne-a explicat Arusti care este principala nemulţumire a arădenilor puşi faţă în faţă cu noua lege. Dacă este să vorbim despre numărul locuitorilor din judeţul nostru care vor fi afectaţi de noua ordonanţă, acesta este unul foarte mare. „În prezent, pe rolul instanţelor arădene există peste 9.500 de dosare de restituire a taxei auto. În cazul în care toate procesele vor fi câştigate, Direcţia Finanţelor Publice Arad ar trebui să plătească peste 46 de milioane de lei”, a detaliat Călin Arusti.

Dacă este să ne legăm de sumele care au fost achitate deja către arădenii care au contestat taxa, vorbim despre 11.000 de dosare de restituire a banilor, suma totală depăşind 48 de milioane. „Din fericire, noi nu am avut dosare restante la plată, cum se întâmplă în alte judeţe. Direcţia Finanţelor Publice Arad a fost cu plăţile la zi în ceea ce priveşte restituirea taxei auto”, a mai spus Arusti.

TAXA AUTO: Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi (DGRFP) a venit şi ea cu câteva precizări importante referitoare la restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. Aspectul cel mai important, confirmat acum de Finanţe: plăţile se vor realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin achitarea în fiecare an a 20% din valoarea acestora. „În conformitate cu prevederile art. XV din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2014 (…), plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei de poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin achitarea în fiecare an a 20% din valoarea acestora”, se arată în informarea DGRFP Galaţi.

TAYA AUTO: 45 de zile, termen de soluţionare

Cererile de restituire ale care îşi vor banii înapoi se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare, spun reprezentanţii DGRFP Galaţi, însă plata tranşelor anuale se efectuează conform unui grafic ce va fi stabilit de Administraţia Fondului pentru Mediu. Foarte important, termenul de cinci ani prevăzut curge de la data împlinirii termenului de 45 de zile de la înregistrarea cererii de restituire depusă de contribuabil. De asemenea, în cursul termenului de cinci ani, orice procedură de executare silită se suspendă de drept. Şi cei care au câştigat deja dreptul de a li se returna banii au de aşteptat. Potrivit reprezentanţilor DGRFP Galaţi, „plăţile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise până la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi pentru care nu a fost demarată procedura de executare silită se efectuează cu respectarea prevederilor de mai sus”. 

Singura parte bună ar fi că sumele plătite se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

TAXA AUTO: Modalitatea de plată a fost stabilită de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, scrie viata-libera.ro. În cursul acestei perioade de cinci ani, orice procedură de executare silită se suspendă de drept. Sumele de plată vor fi actualizate cu inflaţia, iar graficul de plată a tranşelor anuale va fi stabilit de autorităţi.

Citeşte şi TAXA AUTO din 2012 este ilegală. Cum obţii banii înapoi. CALCULATOR TAXĂ AUTO 2014

Aceeaşi procedură va fi aplicată şi pentru plata restanţelor reprezentând titluri executorii deja emise şi pentru care nu a început încă executarea silită. Curtea de Justiţie a UE a stabilit că taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene.

Citeşte şi TAXA AUTO 2014: veste bună pentru românii care vor o maşină

Reprezentanţii Guvernului au precizat că persoanele care au plătit taxa auto vor primi banii înapoi, dar că modalitatea şi durata operaţiunii se va face în funcţie de restricţiile şi posibilităţile bugetare.

TAXA AUTO. Curtea a luat aceasta decizie dupa ce au constat ca TAXA de poluare AUTO descurajeaza punerea in circulatie a unor autoturisme de ocazie cumparate din alte state membre ale Uniunii Europene. Vedeti mai jos ce efecte va avea ordonanta Curtii de Justitie a UE.

RECUPERAREA TAXEI AUTO in instanta se face mult mai usor, in prezent. Numai ca, la o analiza mai atenta, observam ca recuperarea taxei pe poluare auto platita in 2012 nu este chiar cea mai buna varianta. 

Unul dintre motive ar fi acela ca diferenta dintre TAXA AUTO din 2012 si TIMBRUL DE MEDIU din 2014 este de cele mai multe ori nesemnificativa, iar efortul de a castiga un proces si de a recupera 100-300 Euro s-ar putea sa nu merite, potrivit site-ului mondonews.ro.

Un alt motiv ar fi acela ca la masini cu motoare turbo diesel de 3 litri Euro 4 (aici intra aproape tot ce inseamna SUV si berline premium) TAXA AUTO din 2012 era semnificativ mai mica decat in prezent, iar recuperarea ei ar fi, de fapt, o paguba.

RECUPERARE TAXE POLUARE AUTO 2014: Nu in ultimul rand, autoturismul tau s-a devalorizat intre timp, iar cuantumul timbrului de mediu actual din valoarea ei de piata reprezinta acum mai mult decat a reprezentat TAXA PE POLUARE AUTO in 2012.

Deocamdata, TIMBRUL DE MEDIU se afla deocamdata in vigoare, pana va fi inlocuit, probabil, cu o taxa anuala sau cu alta forma de taxare care sa respecte cu adevarat principiul “poluatorul plateste”.

TAXA AUTO de prima inmatriculare a fost introdusa de Guvern in aprilie 2008, fiind calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte. Totodata, in ianuarie 2012 a intrat in vigoare o noua TAXA AUTO, inlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop sa faca taxa pe poluare conforma culegislatia in vigoare.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene de la Luxembourg a decis, zilele trecute, ca ordonanta privind TAXA AUTO din ianuarie 2012 incalca legislatia europeana. Potrivit unor juristi, sunt discriminatorii taxele incasate in 2012 din cauza suspendarii din legea 9/2012 a platii taxelor pentru inmatriculare interne. Aceste taxe ar trebui restituite daca cetatenii care le-au platit vor deschide procese. In ce priveste perioada ianuarie 2013 – martie 2014 (cand a fost introdus timbrul de poluare), Curtea a sublinat ca legea aplicata in acest interval aduce o modificare esentiala care inlatura discriminarea.

TAXA AUTO: O parte dintre instantele din Romania au refuzat sa restituie acesti bani, insa romanii ii pot recupera acum, in baza ordonantei Curtii de la Luxembourg. Astfel, potrivit specialistilor, citati de HotNews, pot face o cerere de revizuire a deciziilor acelor instante care au refuzat restituirea taxei. Decizia a pornit de la cazurile Campean si Ciocoiu, doi cetateni Romani care s-au adresat instantelor romanesti pentru a le fi restituita taxa.

Doua instante, mai precis Tribunalul din Sibiu si Curtea de Apel Bucuresti, s-au adresat Curtii de Justitie a Uniunii Europene pentru a lamuri daca Articolul 110 din Tratatul Uniunii Europene interzice instituirea unei taxe pentru emisii poluante pentru autovehicule, “daca regimul acestei masuri fiscale este astfel stabilit incat descurajeaza punerea in circulatie, in statul membru mentionat, a unor vehicule de ocazie cumparate in alte state membre, fara insa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie avand aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala”.

In data de 3 februarie 2013, Curtea a stabilit urmatoarele: “Articolul 110 TFUE (n.r. Tratatul UE) trebuie interpretat in sensul ca se opune unui regim de impozitare precum cel instituit, apoi circumcis de reglementareea nationala in discutie in litigiile principale, prin care un stat membru aplica autovehiculelor o taxa de poluare care este astfel stabilita incat descurajeaza punerea in circulatie, in acest stat membru, a unor vehicule de ocazie cumparate din alte state membre, fara insa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie avand aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala”.

TAXA AUTO de primă înmatriculare a fost introdusă de Guvern în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte. În ianuarie 2012 a intrat în vigoare o nouă taxă auto, înlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop să facă taxa pe poluare conformă culegislaţia în vigoare.

„Hotărârea vizează TAXA AUTO care a fost stabilită în anul 2012, deci vorbim despre maşinile care au fost înmatriculate în 2012, până în martie 2013. Pentru taxa din 2013 încă nu s-a dat nicio hotărâre. Decizia este general obligatorie, conform Constituţiei României, art. 148, aliniat 2: hotărârile Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre Curtea Europeană de Justiţie sau CEDO, sunt obligatorii. Decizia nu mai este acum la interpretarea proprie a instanţelor din România”, a precizat avocatul Bogdan Marian Pavel pentru Cuget Liber

Potrivit acestuia, constănţenii care decid să solicite restituirea taxei achitate în perioada ianuarie 2012 – martie 2013, când a intrat în vigoare timbrul de mediu, ar putea să-şi obţină drepturile în câteva luni. Pentru demararea acţiunii au nevoie de dovada achitării taxei şi de actele maşinii.

TAXA AUTO: Cum procedezi pentru a-ti recupera banii?

Statul nu va restitui, insa, in mod automat banii achitati cu titlu de taxa de poluare.

Prin urmare, explica avocatul Olteanu si Asociatii, restituirea taxei de poluare se poate face numai pe calea instantei de judecata, prin promovarea unei cereri de chemare in judecata formulata in contradictoriu cu administratia finantelor publice si administratia fondului pentru mediu.

Mai exact, adauga Carmen Diaconu, toate persoanele care au achitat taxa auto se pot indrepta impotriva statului roman prin introducerea unei actiuni in fata instantelor de judecata prin care sa solicite restituirea sumei achitate cu titlu de taxa de poluare.

Pentru a solicita recuperarea banilor din taxa auto, contribuabilii vor depune in instanta urmatoarele documente:

  • cartea de identitate a masinii in copie, cu prezentarea originalului in instanta pentru conformitate,
  • contract de vanzare cumparare a autovehiculului,
  • decizia de impunere a platii taxei de poluare eliberata de Administratia Financiara competenta
  • dovada platii taxei de poluare.

In cazul in care cei care au achitat taxa nu mai detin o copie de pe chitanta fiscala, ei se pot adresa organului fiscal la care au platit taxa, care le va elibera o copie de pe documentul de plata.

„Pentru autovehiculele achizitionate in sistem leasing, recomandam incheierea unei conventii de cesiune de creanta litigioasa deoarece contribuabilul care a achitat taxa este locatorul, iar nu utilizatorul. Este insa suficienta si o procura din partea societatii de leasing prin care aceasta manadeaza utilizatorul sa intreprinda toate demersurile necesare pentru recuperarea taxei”, arata Carmen Diaconu intr-un articol mai vechi publicat de AvocatNet.ro.

In ceea ce priveste costurile pe care le presupune promovarea cererii de chemare in judecata, avocatul mentioneaza ca acestea constau in taxa de timbru, care se stabileste in functie de valoarea taxei de poluare a carei restituire se solicita (10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 de lei).

La aceste costuri se adauga si onorariul de avocat, pentru cei care aleg sa fie asistati de un profesionist pe tot parcursul procedurii.

Carmen Diaconu opineaza ca cei care solicita recuperarea taxei auto in instanta au nevoie de un avocat, pentru ca redactarea actiunii in fata instantei de judecata presupune cunostinte temeinice de drept intern si drept comunitar, dar si cunoasterea practicii CEDO. „In plus, este posibil ca in proces partea adversa sa invoce tot felul de exceptii, la care justitiabilul trebuie sa fie pregatit sa raspunda”, sustine avocatul. 

Important! Aceste costuri se recupereaza integral cu titlu de cheltuieli de judecata.

Conform avocatului, nu doar taxele platite in 2012 pot fi recuperate. Mai exact, si contribuabilii care au achitat taxa auto in perioada 1 ianuarie – 4 martie 2013 isi pot recupera banii, tot pe calea instantei de judecata. Singura conditie de indeplinit este ca taxa sa fi fost achitata pentru inmatricularea in Romania a unui autovehicul second hand, achizitionat dintr-un stat membru al Uniunii Europene si care a fost anterior inmatriculat intr-un alt stat membru al UE.

Nici taxa auto in vigoare acum, „timbrul de mediu”, nu a scapat de controverse

Si noul timbru de mediu poate fi atacat in instanta de judecata deoarece incalca normele legale privitoare la dreptul la proprietate, drept garantat de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, a mentionat acum cateva luni, pentru AvocatNet.ro, Carmen Diaconu.

„Prin noua formula de calcul al timbrului de mediu, taxa creste foarte mult pentru autoturismele Euro 3 si Euro 4 si scade pentru autoturismele Non – euro, Euro 1 si Euro 2. Intrucat majoritatea tranzactiilor cu autoturisme au ca obiect autoturisme incadrate in normele Euro 3 si Euro 4, proprietarii acestora vor fi afectati in cazul in care ar dori sa instraineze autoturismul neputand dispune de atributele conferite de dreptul de proprietate. Or, circuitul civil este liber, iar aceasta taxa, dupa cum a fost reglementata, incalca principiul liberei circulatii a marfurilor, prevazut de art.34 – 36 din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene”, explica atunci reprezentantul Olteanu si Asociatii.

Mai mult decat atat, OUG nr. 9/2013, actul normativ care reglementeaza timbrul de mediu, contine si dispozitii care incalca Constitutia Romaniei. Este vorba despre art. 4 lit. d) din OUG nr. 9/2013 prin care se prevede obligatia achitarii timbrului de mediu in cazul transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Potrivit avocatului, acest articol incalca principiul neretroactivitatii legii civile, principiu consacrat de prevederile art.15 alin. 2 din Constitutie si de art. 6 din Codul civil.

TAXA AUTO 2014 ESTE ÎN VIGOARE: CALCULATOR TAXĂ AUTO

TAXA AUTO 2014: CALCULATOR TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE. Potrivit legii aprobate de Parlament, cei care vor sa cumpere o masina inmatriculata in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 trebuie sa plateasca o taxa de poluare calculata in functie de capacitatea cilindrica, vechimea masinii si coeficientul de poluare. Noua taxa auto se aplica atat masinilor inmatriculate aduse din afara cat si masinilor inmatriculate in Romania inainte de 2007. Afla cat va fi taxa auto 2014 pentru masina ta folosind calculatorul de taxa auto 2014 si calculatorul taxa poluare 2014 de mai jos. 

CALCULATOR OFICIAL TAXĂ AUTO

În BUCUREŞTI, administrațiile fiscale unde se pot depune documente pentru plata timbrului de mediu pentru autovehicule sunt:

Administraţia Finanţelor Publice

Adresa

Telefon

Sector 1

Str. Roma nr. 7

021.230.94.84

Sector 2

Str. C.A. Rosetti nr. 39

021.310.34.10

Sector 3

Calea Moşilor nr. 156

021.315.73.89

Sector 4

Persoanele fizice: Bd. C.Brâncoveanu nr. 2, bl. 12
Persoanele juridice: Şos. Berceni nr.104

021.332.33.07

021.319.39.43

Sector 5

Calea 13 Septembrie nr. 226, bloc. V 54

021.781.32.12

Sector 6

Str.Popa Tatu nr.7

021.315.32.70

TIMBRU DE MEDIU 2014. Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata taxei auto
Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, noua taxă auto, autorităţile descoperind că sunt maşini second-hand cumpărate din statele Uniunii Europene în coproprietate, dar cumpărătorii fac partajul la notariat asupra maşinii înainte de înmatriculare.

În prezent, autovehiculele dobândite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, excepţie care va fi însă eliminată de Guvern prin ordonanţă.

„S-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului prin achiziţionarea unui autovehicul second-hand din spaţiul comunitar în coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin buna învoială, asupra autovehicului respectiv. Prin urmare, prin neplata timbrului de mediu de către coproprietarul dobânditor, se creează atât o discriminare între beneficiarii excepţiei şi cei care sunt obligaţi la plata timbrului prin achiziţionarea autovehicului second-hand tot din spaţiul comunitar, cât şi un prejudiciu adus bugetului general consolidat”, explică Guvernul în document.

Executivul mai arată că acelaşi mecanism de eludare poate fi folosit şi în cazul autovehiculelor noi, achiziţionate în regim de coproprietate, prin partajarea pe cale notarială a autovehiculului anterior înmatriculării.

Piaţa autovehiculelor noi a scăzut în primul semestru cu 18,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 34.978 de autoturisme şi vehicule comerciale vândute, cu un ritm mai accelerat la autoturisme, de 19,4%, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

În acelaşi timp, importurile de autoturisme second-hand au fost de aproximativ 102.000 unităţi, iar cele de vehicule comerciale rulate de 21.500 de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 38%, respectiv 6% faţă de perioada similară din 2012.

Din aceste cifre rezultă că la fiecare autovehicul (autoturism + vehicul comercial) nou vândut în România au fost aduse alte 4,1 second-hand.

TAXA AUTO 2014: Care sunt formulele de calcul

Iata formulele de calcul in functie de norma de poluare a autoturismului.

TAXA AUTO: Autovehicule Euro 5, Euro 4 sau Euro 3

Suma de plata =  [(A x B x(100 – C)]/100, unde:

A = valoarea combinata a emisiilor de CO2, exprimata in grame/km mentionate in Cartea de Identitate a Vehiculului;
B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimata in Euro/1 gram CO2, prevazuta in anexa nr. 1;
C = cota de reducere a timbrului prevazuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2.

Autovechicule non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 si pentru care nu este specificata valoarea combinata a emisiilor de CO2:

Suma de plata = [E x D x (100 -C)]/100,

unde:

C = cota de reducere a timbrului prevazuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2;
D = cilindreea – capacitatea cilindrica;
E = timbrul de mediu, prevazut in coloana nr. 3 din anexa nr. 3;

Atentie! A doua formula se aplica si pentru autovehiculele din categoria M1 carora le corespund normele de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 care nu detin omologare europeana de tip si pentru care nu este specificata valoarea combinata a emisiilor de C02.

Exact ca in cazul taxei auto, suma de plata se calculeaza in euro, dar va fi platita in lei, pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. In 2013, cursul de schimb valutar utilizat este de 4,5223 lei/euro.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Târgul de Crăciun de poveste din România, care e deschis doar 2 zile. Se află într-un loc idilic, dar puțină lume știe de existența lui
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
Playtech.ro
Cele trei zodii care au noroc cu carul în ianuarie, februarie și martie 2025. Au șanse mari de câștiguri
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2024. Trei concurenți au fost eliminați. Cum au reacționat jurații: ”Se năruie echipa”
Spynews
Horoscop luni, 23 decembrie 2024: Taurii vor avea zile încărcate
Evz.ro
Denzel Washington s-a făcut preot! E înrăzboi cu Hollywood-ul
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Călin Georgescu. Ar putea fi descalificat. Nu se aștepta la una ca asta
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Acuzatii privind planul Republicii Moldova de a prelua controlul asupra Transnistriei
MediaFlux
ESTE OFICIAL! DATA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE, anunțată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!