Taxa de parcare, eliminată în sudul Litoralului. Veste bună pentru turiştii români

Parcarea în staţiunile respective costa trei lei pe oră pentru autoturisme, cinci lei pe oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.  
Filip Stan
14 iul. 2022, 18:10
Taxa de parcare, eliminată în sudul Litoralului. Veste bună pentru turiştii români

Taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului a fost eliminată de Primăria Mangalia, primarul Cristian Radu afirmând că a luat această decizie pentru a impulsiona sezonul turistic şi a încuraja cât mai mulţi turişti să îşi petreacă vacanţa în zona respectivă.

Bugetarii se bucură de vacanţe de lux în Las Vegas pe banii statului. Pentru o singură persoană s-au cheltuit 9.500 de dolari

Primăria Mangalia a transmis, printr-un comunicat de presă, că, joi, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Cristian Radu, care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfărşitul actualului sezon estival.

Taxa de parcare 2022. Parcarea în staţiunile respective costa trei lei pe oră pentru autoturisme, cinci lei pe oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

”Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Cristian Radu.

Veşti bune pentru vacanţele românilor din străinătate. Ce se întâmplă cu roamingul de la 1 iulie 2022

El a mai anunţat că va propune celorlalţi primari ai localităţilor cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislaţiei în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea unităţilor administrativ-teritoriale.

”Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislaţiei specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării şi date ulterior în folosinţă hotelierilor, în condiţiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlog sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor”, a precizat primarul Mangaliei.

COD FISCAL 2022. Modificări importante pentru banii românilor, proiectul a fost modificat de Guvern DOCUMENT
Ministrul Turismului recunoaşte ca preţurile de pe litoral sunt exagerate! Cadariu: Statul nu poate interveni într-o economie de piaţă

Întrebat dacă ar fi dispus să dea 200 de lei sau chiar mai mult pentru un șezlong, ministrul a răspuns: „Evident că nu! Chiar și la 150 lei un șezlong mi se pare extrem de exagerat. 30 de euro mi se pare ceva de neacceptat în condițiile în care cei care ne fac concurență – fie vecinii de la sud, fie grecii – pun la dispoziția turiștilor șezlonguri cu obligația doar de a face consumație. În rest nimic. Acum este drept că noi suntem într-o economie de piață și funcționează cererea și oferta”, a afirmat ministrul turismului.

„După cum se vede, prețurile mari au și conescințe”, a mai spus Daniel Cadariu, referindu-se la faptul că unele stațiuni de pe litoralul românesc sunt goale în plin sezon estival, fapt relatat și de media, în aceste zile.

„Nu peste tot pe litoral se întâmplă lucrul acesta. În acele așa-zise stațiuni cu pretenții se întâmplă asta. Marea majoritate a stațiunilor de pe litoral erau plie saptămâna trecuta, cu excepțiile menționate.

Statul nu poate interveni mercurial într-o economie de piață. Câtă vreme sunt stațiuni care oferă șezlonguri cu 15 lei pe zi – operatorii toți plătesc către Apele Române aceleași chirii – cum putem accepta ca un administrator pune prețuri de 10 ori mai mari?”, a arătat ministrul.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'