Taxa de primă vânzare auto, OBLIGATORIE din 1 ianuarie

Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul anului viitor, va fi din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie, Executivul urmând însă să analizeze această situaţie.
Romania TV
27 dec. 2012, 12:29
Taxa de primă vânzare auto, OBLIGATORIE din 1 ianuarie

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Mediului, Rovana Plumb, să prezinte Guvernului o informare pe această temă în prima sau a doua şedinţă de anul viitor, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea.

„Primul-ministru i-a cerut ministrului Mediului să vină în prima sau a doua şedinţă de guvern din 2013 cu o informare şi o propunere pentru subiectul ăsta. A fost atins subiectul astăzi, nu s-a luat nicio decizie”, a spus Dragnea la finele şedinţei de joi a Guvernului, întrebat de jurnalişti care este situaţia taxei de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul anului viitor.

Întrebat în continuare dacă acest lucru presupune că taxa de primă vânzare auto va fi din nou obligatorie începând cu anul viitor, ministrul a arătat că speră ca în şedinţa Executivului programată pentru 4 ianuarie să fie luată o decizie.

„Acum nu ştiu câte maşini se vor vinde pe 1 şi 2 ianuarie, totuşi, adică nu mi se pare ceva foarte grav”, a adăugat Dragnea.

Taxa de primă vânzare auto, introdusă de Guvernul Boc la sfârşitul anului 2011, trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.

În ianuarie 2012, pe fondul protestelor organizate atunci în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării în care una dintre revendicările formulate viza eliminarea taxei auto, coaliţia guvernamentală PDL-UDMR a decis să suspende pentru un an, până la 1 ianuarie 2013, taxa de primă vânzare, cu explicaţia că proprietarii de maşini vechi trebuie să beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele.

În luna octombrie, premierul Victor Ponta a anunţat că sistemul de taxare a proprietarilor de autovehicule va fi modificat începând cu anul viitor, prin înlocuirea actualei taxe de primă înmatriculare cu o taxă de mediu, calculată în funcţie de nivelul de poluare, dar care să nu fie mai mare decât preţul autoturismului.

El a precizat atunci că un grup de lucru format la nivelul ministerelor Finanţelor şi Mediului analizează în prezent variantele pentru noul sistem de taxare, care să încurajeze achiziţionarea maşinilor noi şi nepoluante, şi că va fi solicitat acordul Comisiei Europene astfel încât noua taxă care să fie introdusă de la 1 ianuarie 2013.

Săptămâna trecută, la audierile din Parlament pentru validarea în postul de ministru al Mediului, Rovana Plumb a spus că taxa auto este o problemă sensibilă asupra căreia se vor aduce precizări noi după finalizarea bugetului, ea susţinând ca aceasta să fie o taxă de mediu, stabilită în funcţie de nivelul de poluare.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Marcel Boloș confirmă: TVA-ul nu va crește
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!