TB: Externarea lui Năstase a fost întârziată în mod nejustificat şi ilegal la Spitalul Floreasca

Tribunalul Municipiului Bucureşti a publicat motivarea deciziei prin care Adrian Năstase a fost mutat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova, tribunalul arătând că medicii de la Floreasca nu au prezentat o justificare solidă pentru amânarea transferului la spitalul penitenciar.
Romania TV
02 iul. 2012, 08:26
TB: Externarea lui Năstase a fost întârziată în mod nejustificat şi ilegal la Spitalul Floreasca

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) au amânat nejustificat şi ilegal externarea condamnatului Adrian Năstase, a constatat judecătoarea Georgiana Tudor, preşedintele completului de la Tribunalul Bucureşti, care a judecat contestaţia la executarea mandatului de arestare a fostului premier, formulată de judecătorul delegat cu executarea din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, informează jurnalul.ro. Instanţa a admis contestaţia, constatând că Adrian Năstase ar fi trebuit transportat la locul de detenţie imediat după acordarea primului ajutor.

„Nici aprecierile comisiei multidisciplinare întrunite în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, reluate în adresa înaintată de spital către M.A.I. – D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigaţii Criminale, nu pot împiedica punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.196 din 20.06.2012 cu privire la condamnatul Năstase Adrian. Acestea nu încearcă decât să amâne, în mod nejustificat şi cu nesocotirea dispoziţiilor legale în materie, redate mai sus, externarea persoanei condamnate Năstase Adrian în vederea conducerii sale la un loc de detenţie, în temeiul art.422 alin.1 din Codul de procedură penală.

Astfel, nu se motivează deloc de ce luarea măsurilor de siguranţă în urma anesteziei generale, monitorizarea evoluţiei postoperatorii şi cea cardiologică de specialitate a condamnatului, şi nici tratamentul psihiatric nu se pot efectua decât în Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Cât despre patologia complexă reprezentată, în esenţă, de: hipertensiune arterială tratată ineficient, boală coronariană ischemică cu leziuni multiple pe arterele coronare, diabetul zaharat, tiroidectomizat, multitudinea comorbidităţilor asociate, aceasta este preexistentă internării şi, în lipsa autoagresiunii care ar fi determinat conducerea condamnatului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, nu ar fi împiedicat cu nimic conducerea sa la locul de detenţie”, se arată în motivaţia instanţei, obţinută de Jurnalul Naţional.

Instanţa mai arată că „medicul care examinează persoana condamnată la primirea în penitenciar decide dacă aceasta trebuie internată /consultată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii, şi nu invers; în speţă, nu medicul de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti decide dacă persoana condamnată poate fi sau nu internată într-un penitenciar-spital”.

O ciudăţenie a procesului care s-a desfăşurat marţi, 26 iunie 2012, a fost faptul că Ministerul Public a fost reprezentat de un procuror DNA, deşi cauza era una de drept penal comun. Avocaţii apărării au cerut lămuriri instanţei referitor la acest aspect, însă li s-a răspuns că legea nu obligă instanţa la asemenea explicaţii.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul din România în care se găsește cea mai veche fabrică din țară. Uzina e departe de strălucirea de altădată și are dificultăți financiare
Capital.ro
Reguli noi pentru gunoi. Devine obligatoriu de la 1 Mai. Rezidenții trebuie să obțină un card de la primărie
Playtech.ro
Cum a fost fotografiat Ilie Bolojan la înmormântarea Papei Francisc! Imaginile vorbesc de la sine, a fost surprins...
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colțul de rai ascuns din România. O comoară neprețuită de care puțini știu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor a murit. Este doliu în televiziune. A cucerit milioane de telespectatori
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte