În caz că v-ați săturat de apă, e bine să știți că există și alte băuturi sănătoase care vă pot menține hidratați și sănătoși. E drept, există șansa să aveți probleme cu greutatea dacă exagerați cu ele.
Apa e bine să fie consumată așa cum e ea. Dacă, totuși, vreți să-i schimbați puțin gustul, puteți să adăugați o lămâie sau niște căpșuni, o felie de portocală, un fruct care vă place în mod special. Puteți opta să și cumpărați apă fructate. Sunt mai multe variante pe piață, însă mare atenție, dacă optați pentru apă minerală s-ar putea să vă balonați mai repede decât ați crede.
Majoritatea sunt pe bază de fructe, deci au o cantitate ceva mai crescută de zahăr și calorii. Aceste sucuri pot contribui, de asemenea, la aportul de vitamine și minerale zilnice.
Menta este o plantă medicinală extrem de consumată la noi și are proprietăti antispasmodice, așa că poate relaxa mușchii. Menta ajuta digestia și contribuie la mișcarea alimentelor prin tractul digestiv, așa că poti consuma acest tip de ceai când ești la dietă.
Limonada cea mai simplă variantă în loc de apă. O puteți face cu lămâie și miere. Dacă doriți, puteți adăuga și un sirop de zmeură sau alte fructe.
Laptele de migdale neîndulcit este o altă băutură sănătoasă. Are în mod natural un conținut redus de calorii, în jur de 30 pe cană. Cele mai multe soiuri comerciale sunt, de asemenea, fortificate cu Calciu și Vitamina D, ambele fiind importante pentru sănătatea osoasă. Puteți încerca să beți laptele de migdale ca atare sau să-l amestecați într-o gustare hidratantă.
Cele mai multe studii au arătat că ghimbirul are efecte benefice atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Un studiu a arătat că ceaiul de ghimbir a crescut efectul termic al alimentelor (numărul de calorii necesare pentru a digera si absorbi alimentele) cu până la 43 de calorii, așa că atunci când ești la dietă poți bea în loc de apă un delicios ceai de ghimbir.
Smoothie-ul este o invenție relativ recentă și definește un amestec de fructe sau legume, iaurt sau lapte vegetal și gheață. Smoothie-urile de fructe conțin, într-adevăr, vitammine și zaharuri provenite în mod natural, însă sunt lipsite de nutrienți esențiali refacerii musculare după antrenament.