Te angajează pe loc la Google dacă răspunzi corect la o singură întrebare. Salariile sunt uriaşe

Calitatea foarte căutată la interviurile de angajare de la Google, pe care puțini oameni o au, a fost dezvăluită de un important director.
Filip Stan
15 mart. 2023, 10:07
Te angajează pe loc la Google dacă răspunzi corect la o singură întrebare. Salariile sunt uriaşe

O fostă membră a conducerii Google, care s-a ocupat timp de zece ani de interviurile de angajare, a dezvăluit care e cea mai importantă aptitudine pe care foarte puțini candidați o au.

Claire Hughes Johnson este lector la Harvard Business School. A lucrat timp de zece ani la Google, unde a supervizat proiecte pentru Gmail, Google Apps și operațiuni pentru clienți.

Angajări la Kaufland. Salariul pornește de la 3.700 de lei, se oferă şi bonuri de masă, prime de Paşte şi zile libere suplimentare

În deceniul în care a lucrat pentru gigantul tehnologic, au fost săptămâni în care lucra până la 40 de ore conducând interviurile pentru angajare, iar înainte de toate, ea căuta o aptitudine specială la fiecare candidat pe care îl avea în față: autocunoașterea. Claire spune că aceasta este o calitate pe care foarte puțini oameni o au, potrivit CNBC.

Experiența și priceperea contează, dar ele pot fi învățate, subliniază ea. În schimb, când cineva atinge un nivel ridicat de autocunoaștere este mai motivat să învețe, fiindcă are o abordare sinceră asupra muncii. În plus, interacționează mai bine cu colegii și cu șefii.

Autocunoașterea e o caracteristică rară: cercetările arată că, deși 95% din oameni consideră că dețin această aptitudine, de fapt, doar 10-15% o au, arată ea.

Cum poate fi depistată autocunoașterea

Claire, expert Google, urmărea întotdeauna două cuvinte printre afirmațiile candidaților: prea mulți ‘eu’ reprezintă un semnal de alarmă, fiindcă e un indiciu al egoismului, iar persoanele respective ar putea fi puțin dispuse să colaboreze cu ceilalți, în timp ce prea mulți ‘noi’ pot ascunde ce rol joacă acel candidat într-o situație anume. Trebuie să existe un echilibru, spune ea.

De obicei, Claire află ceva important când îi întreabă pe candidați despre rolul lor exact într-o anumită reușită. „Un răspuns pozitiv ar fi: ‘A fost ideea mea, dar e meritul întregii echipe'”, explică ea.

Angajări 2023. Avalanşă de oferte la stat, se caută bucătari pentru popotă, infirmiere, dar şi paznici şi directori. LISTA, condiții, calendarul concursurilor

Totodată, ea le cere să spună cum cred că i-ar descrie colegii. „Dacă spun numai lucruri bune, verific ce recomandări am primit despre ei. Apoi, îi întreb ce au făcut pentru a îmbunătăți părerile despre ei, ca să le testez orientarea către învățare și auto-îmbunătățire și ca să văd dacă au tratat cum trebuie acele impresii”, arată experta.

Evaluarea autocunoașterii

Cum îți dai seama că nu ai un nivel de autocunoaștere suficient de dezvoltat? Experții spun că trebuie să ții seama de aceste semne:

  • primești constant feedback cu care nu ești de acord. Asta nu înseamnă că feedback-ul e corect, dar arată cât de mare este diferența între modul în care te percep ceilalți și cum te vezi tu.
  • te simți constant frustrat și nervos, fiindcă nu ești de acord cu direcția sau deciziile echipei.
  • ești epuizat la sfârșitul programului și nu-ți dai seama de ce.
  • nu poți descrie exact ce tip de muncă faci și nu-ți place ceea ce faci.

Cum se clădește autocunoașterea

Să-ți dezvolți această calitate înseamnă să înțelegi de ce muncești în felul în care o faci și cum poți contribui la munca în echipă. Adică:

  1. Să-ți înțelegi valorile

Să știi ce e important pentru tine, ce anume îți dă energie și ce te slăbește, te va ajuta să înțelegi cum lucrezi. Cu aceste perspective, vei putea să-ți exprimi valorile și să înțelegi când există nepotriviri între ele sau când intră în conflict cu valorile altora.

  1. Identifică-ți stilul de lucru

Notează timp de câteva săptămâni momentele în care simți că ai atins noi niveluri de performanță la serviciu sau când eficiența a scăzut la cote alarmante. Vei descoperi anumite modele. Dacă n-ai încredere în instinctele tale, întreabă pe cineva pe care te bazezi: „Când m-ai văzut în cea mai bună și în cea mai proastă formă?”

  1. Analizează-ți punctele forte și aptitudinile

La un interviu de angajare, ar trebui să fii capabil să vorbești cu încredere despre punctele forte și slăbiciunile tale. Ca să ai un nivel mai corect de autocunoaștere, pune-ți două întrebări:

  • Ce știi să faci foarte bine? Ce calități ai și pe care trebuie să le capeți sau să le întărești?
  • Care sunt aptitudinile tale? La ce ești bun în mod nativ și ce aptitudini ai căpătat cu timpul?

Eric Yuan, fondator și CEO al aplicației Zoom, propune un alt exercițiu eficient: el își ia 15 minute de gândire la sfârșitul fiecărei zile de muncă. „Mă întreb: ce am făcut bine? Am făcut vreo greșeală? Pot să mă descurc mai bine mâine? Uneori îmi notez ceva important. Dar de cele mai multe ori, gânditul e suficient”, a dezvăluit el.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
Taxă nouă pentru șoferi. Decizie pentru mașinile înmatriculate după 2001. Se plătește în plus din aprilie
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Cum diminuezi factura la gaze, dacă ai centrală termică. Metode simple
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Carte de identitate 2025. Se emite temporar, cu valabilitate 45 de zile. Decizie pentru toți românii cu buletin
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!