Ți-e foame chiar dacă abia ai mâncat
Un consum zilnic mai mare de fibre îți prelungește senzația de sațietate. Unele studii indică faptul că persoanelec are mănâncă mai des alimente bogate în fibre slăbesc mai ușor și au un apetit redus sau mai mic decât al celor care le evită.
Trebuie reținut că numai un anumit tip de fibre asigură sațietatea și acesta include cerealele integrale care te țin departe de alimentele nesănătoase, hipercalorice.
Citeşte şi Berea te poate scapa de numeroase probleme de sănătate. Vezi cât ai voie să consumi şi la ce ajută
Te confrunți adesea cu balonarea și constipația
Constipația este cauzată adesea de o dietă săracă în fibre solubile care traversează corpul fără a fi digerate bine, rămân relativ intacte și te ajută să scapi de problema constipației.
Când fibrele stimulează alimentele să treacă mai ușor prin tractul digestiv reduce riscul de apariție a constipației și a balonării. Lipsa de fibre face alimentele să traverseze mai greu sistemul digestiv, iar din această cauză se ivește balonarea.
Ai colesterolul mărit
Un alt vinovat pentru un nivel crescut al colesterolului rău este dieta lipsită de fibre. Semințele de in, fulgii de ovăz, fasolea, merele, fructele în general reduc colesterolul rău, deoarece acesta este eliminat cu ajutorul fibrelor pe care le conferă aceste alimente.
Citeşte şi Retenţia de apă: Cum să elimini balonarea şi excesul de apă din corp în doar 4 zile
Iei ușor în greutate
Legumele și fructele care-ți aduc un plus de fibre cer o mestecare mai bună și te obligă să mănânci mai puțin, să te saturi mai repede.
Când nu-ți dai timp să mesteci pe îndelete alimentele, ajungi să te saturi mai greu și să mănânci mai mult, ceea ce te face să iei în greutate mai mult într-un timp scurt.