Țeapa care l-a lăsat pe un român din Harghita fără 180.000 de euro! Metoda folosită de hackeri prin care îți fură toți banii din conturi

În ceea ce privește fraudele online, hoții sunt din ce în ce mai inventivi. Iată cum un bărbat din Harghita a fost țepuit cu 180.000 de euro.
Filip Stan
22 apr. 2024, 23:19
Țeapa care l-a lăsat pe un român din Harghita fără 180.000 de euro! Metoda folosită de hackeri prin care îți fură toți banii din conturi
Țeapa care l-a lăsat pe un român din Harghita fără 180.000 de euro! Metoda folosită de hackeri prin care îți fură toți banii din conturi

Un bărbat din județul Harghita a fost victima unei escrocherii de proporții, fiindu-i furată suma semnificativă de 180.000 de euro. Experiența nefericită a acestui român nu face decât să evidențieze riscurile asociate știrilor false de îmbogățire rapidă.

Citește și: Care este trucul secret care te va ajuta să te bucuri de chifteluțe pufoase! Cu siguranță ai acest ingredient la tine în bucătărie

Potrivit comunicatului de presă emis de Biroul de Presă al IPJ Harghita, acest caz reprezintă doar unul dintre cele peste 30 de plângeri înregistrate de Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Harghita în legătură cu scheme de investiții fictive. Valoarea totală a pagubelor depășește 180.000 de euro pentru o singură victimă, ilustrând amploarea acestui fenomen.

Conform declarațiilor autorităților, bărbatul a căzut pradă unui anunț pe o platformă de socializare care promova o schemă de investiții cu randament mare. Convins de promisiunile de câștig rapid, a decis să investească și a permis escrocilor să aibă acces la telefonul său prin intermediul unei aplicații de control la distanță. În urma acestui incident, a fost înșelat de o sumă semnificativă de bani, iar autoritățile efectuează investigații pentru a identifica și a trage la răspundere persoanele implicate în această fraudă.

„În ciuda eforturilor constante de a informa şi preveni, poliţiştii continuă să primească sesizări de la persoane care devin victime ale unor astfel de scheme frauduloase. De la începutul acestui an şi până în prezent, Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Harghita a înregistrat peste 30 de cazuri de fraude în domeniul investiţiilor fictive, cu pagube care au depăşit suma de 180.000 de euro într-un singur caz”, a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita, conform stiripesurse.ro.

În vederea prevenirii unor astfel de întâmplări nefericite, poliția recomandă cetățenilor să fie precauți și să adopte măsuri de prevenție. Printre acestea se numără evitarea anunțurilor referitoare la investiții din partea unor persoane necunoscute, refuzul de a instala aplicații de control la distanță și verificarea autenticității informațiilor prezentate. De asemenea, este crucial să nu se furnizeze date personale către indivizi necunoscuți și să se apeleze la servicii specializate și de încredere atunci când vine vorba de investiții financiare.

„Din primele cercetări efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că acesta, în urma vizionării unui anunţ de pe o reţea de socializare, care promova o platformă de investiţii ce promitea un randament de profitabilitate ridicat, a decis să investească pe acea platformă, oferindu-le acces la telefonul personal unor \”analişti financiari\” prin intermediul unei aplicaţii de control la distanţă (Any Desk). Ulterior, din contul acestuia au fost efectuate tranzacţii în sumă de peste 180.000 euro”, au adăugat reprezentanții IPJ Harghita.

Escrocările de acest gen sunt din ce în ce mai răspândite, iar cetățenii trebuie să fie vigilenți și să se protejeze împotriva acestora pentru a evita pierderi financiare și neplăceri inutile.

Citește și: Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, reacționează după ce manelistul a fost surprins cu o altă femeie. „Eu stau cu el pentru confortul financiar.”

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Turiștii români au ajuns să se certe în vacanțele din Grecia. Motivele sunt incredibile: “Vin în concediu, nu vreau să fiu deranjată”
Capital.ro
NU se mai plătește TAXĂ. Scutirea va fi trecută în lege: Exact cât are nevoie o familie
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Codul Rutier a fost modificat! Se aplică noi amenzi în aceste situații!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Guvernul va finanța academiile de fotbal pentru copii și juniori
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!