Zi de sărbătoare la Arte dell’Anima. Artiști, regizori, scenografi, critici de teatru și personalități publice s-au reunit în data de 7 iulie, la ARCUB-Sala Mare la aniversarea a șapte ani de la înființarea Teatrului Arte dell’Anima. În cadrul evenimentului, spectatorii au putut viziona spectacolul „Carne” de Andreea Tănase, regia George Zamfir, urmat de un cocktail în foaierul ARCUB.
La aniversarea a 7 ani de activitate, partenerul nostru de încredere, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, i-a oferit președintelui asociației, actrița Crina Lință, o plachetă onorifică în semn de apreciere deosebită pentru contribuția adusă în lupta împotriva traficului de persoane, prin proiectul cultural #NOTFORSALE. „#NOTFORSALE” este un proiect cultural-educațional ce semnalează o problemă gravă și reală a comunității românești: creșterea numărului de persoane traficate din România la nivel mondial. Scopul proiectului este să încurajeze tinerii, în special femeile, să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu o posibilă amenințare de trafic de persoane. România este statul UE cu cele mai multe victime în plan internațional. România riscă o retrogradare internațională în TIER 3, alături de state care nu au capacitatea de a lupta împotriva traficului de persoane, precum Afganistan, Siria, Cuba ori Iran, potrivit raportului privind Traficul de persoane al SUA.
Filmele și serialele lunii iulie 2022. Ce putem urmări în această lună pe Netflix, HBO Max sau Disney Plus
Asociația Arte dell’Anima reprezintă un spațiu cultural independent, dedicat activităților cultural-educaționale de înaltă calitate. Asociația Arte dell’Anima a fost înființată în 2015, obiectivul principal fiind descoperirea, susținerea și promovarea unei noi generații de artiști (actori, regizori, scenografi, critici de teatru, dramaturgi, muzicieni, compozitori, coregrafi, dansatori, artiști plastici și arhitecți) cu o atenție deosebită acordată debutanților în domeniile menționate.
În cei 7 ani de activitate, asociația a câștigat și implementat cu succes opt proiecte culturale cu finanțare nerambursabilă: „Handle with care. Itinerant Social Theatre” din 2016, pentru comunitatea românilor din Dublin, finanțat de ICR prin Centenart, „Educația începe în cartier” din anul 2017, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului București – Oraș Participativ, „ART 4 ALL”, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. În 2021, Asociația a implementat proiectele: „10 pentru BAC“, proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, „Restart the art”, în cadrul programului StartONG, „You Are Not Alone”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și în perioada septembrie-octombrie, proiectul cultural „S(L)AVE”, finanțat de Ministerul Culturii și „Let’s start reading” în cadrul programului StartONG. În 2022, Asociația Arte dell’Anima implementează proiectul cultural #NOTFORSALE, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea I/2022, Aria Artele Spectacolului-Teatru.
Asociația Arte dell’Anima și proiectul „10 pentru BAC” au fost nominalizate ca exemple de Inovatori în educație de către editura internațională educațională Twinkl, ca parte a campaniei inspirate de Ziua Internațională a Educației UNESCO.
Secretul cafelei lui Beethoven. Motivul pentru care compozitorul folosea fix 60 de boabe de cafea
Până în prezent, asociația a produs 14 spectacole și a găzduit peste 50 de alte titluri de spectacole invitate. Dintre premiile câștigate putem aminti: Premiul „Cea mai bună trupă”, la FITIC 2020, Premiul de excelență pentru ,,Susținerea și promovarea valorilor eterne ale Teatrului”, în cadrul „Festivalului de Comedie Caracal” – 2019, Premiul de excelență în cadrul Festivalului Umorului ,,Constantin Tănase”, Vaslui – 2018, Premiul pentru Cea Mai Bună Regie în cadrul FITIC 2018. De asemenea, Asociația Arte dell’Anima este producător al scurtmetrajului „Poison Child”, scris și regizat de Mick Davis, ce a avut premiera în 2019 la TIFF și a fost selecționat în 2020 la festivalul IPIFF și coproducător al scurtmetrajului „Woods”.
În martie 2022, Teatrul Arte dell’Anima București a devenit primul teatru din România invitat în cadrul festivalului Gavran Fest, ce are loc anual, în Augsburg, Germania, de peste 13 ediții, cu spectacolul „Totul despre femei” de Miro Gavran, regia Felix Crainicu.
Asociația Arte dell’Anima creează, dezvoltă și implementează proiecte educaționale, culturale și sociale, la nivel local, național și internațional, fiind un partener de încredere pentru comunitate. În urmă cu șapte ani, Teatrul Arte dell’Anima era doar o idee, pornită din dragostea pentru artă. Șapte ani mai târziu a înflorit și demonstrat că-și merită locul între teatrele din București, mai ales datorită susținerii permanente a fondatorilor săi: soții Crina Lință și Gabriel Lință.
Puteți urmări desfășurarea evenimentului aici: https://youtu.be/QdGko2WlAF8
Dorim să le mulțumim pe această cale tuturor prietenilor și susținătorilor prezenți la eveniment, partenerilor media, oficialităților, actorilor și artiștilor, dar și sponsorilor evenimentului: Dacia Military Industry, Vinimondo, Bristot Cafe. Ne propunem să creăm spectacole la un standard ridicat de calitate, să susținem tinerii artiști, să realizăm proiecte cu caracter social, umanitar, cultural și educațional, prin care să reușim să evidențiem problemele actuale ale societății.
Partenerii proiectului: Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Asociația eLiberare, Primăria Capitalei, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, PROEDUS, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău și Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Un proiect implementat de Asociația Arte dell’Anima prin manager de proiect Crina Lință și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.