Teatrul Naţional din Sibiu, în turneu în Tokyo cu o piesă regizată de Purcărete

Cinci reprezentaţii ale spectacolului "Lulu" al Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, piesă regizată de Silviu Purcărete, au loc, săptămâna aceasta, la Teatrul Metropolitan din Tokyo, în cadrul unui turneu organizat la invitaţia directorului artistic al instituţiei nipone.
Romania TV
25 feb. 2013, 18:49
Teatrul Naţional din Sibiu, în turneu în Tokyo cu o piesă regizată de Purcărete

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Teatrului Naţional „Radu Stanca” (TNRS) din Sibiu, actorii instituţiei vor prezenta, de marţi până duminică, cinci reprezentaţii ale piesei „Lulu”, în regia lui Silviu Purcărete, la Teatrul Metropolitan din Tokyo, turneul având loc la invitaţia directorului artistic al teatrului nipon, dramaturgul Hideki Noda.

„Domnul Noda a văzut spectacolul regizat de Silviu Purcărete în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru din Sibiu, în 2011, şi a fost foarte impresionat şi uimit. Sperăm ca acesta să fie începutul unei colaborări bune între Teatrul Naţional din Sibiu şi Teatrul Metropolitan din Tokyo”, a declarat Hiroshi Takahagi, vice-directorul Teatrului Metropolitan din Tokyo, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, prezentarea spectacolului „Lulu” marchează inaugurarea noii clădiri a Teatrului Metropolitan din Tokyo, care a fost închisă timp de 17 luni pentru renovări capitale.

În plus, oficialii teatrului anunţă că acestea sunt primele reprezentaţii publice ale producţiei Teatrului Naţional din Sibiu, după incendiul din 24 septembrie 2011, de la Hala Simerom, locul unde se juca spectacolul „Lulu”. Atunci, incendiul a afectat hala, costumele şi decorurile piesei.

„Pentru reprezentaţiile din Tokyo, Lia Manţoc a fost invitată din nou la Sibiu pentru a reface în totalitate costumele pentru acest spectacol, iar decorul a fost reconstruit de o echipă formată din tehnicieni japonezi, sub îndrumarea lui Helmut Stürmer, direct la Teatrul Metropolitan din Tokio”, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii TNRS, spectacolul „Lulu” a avut premiera în 24 mai 2008 şi are la bază textul omonim al dramaturgului german Frank Wedekind.

„«Lulu» este un spectacol ce pune accent pe detalii şi imagini şocante. Spectatorul stă în proximitatea actorului, ocupând un loc special în amfiteatrul construit de Helmut Stürmer. Montarea lui Silviu Purcărete este o provocare a introspecţiei celor mai intime gânduri despre noi înşine, o trecere luxuriantă despre dorinţe, nedreptăţi, sexualitate patologică şi feminitate”, afirmă reprezentanţii TNRS, în comunicat.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ofelia Popii, Mariana Mihu, Diana Fufezan, Ema Veţean, Codruţa Vasiu, Cristina Stoleriu, Cristina Ragos, Maria Anuşcă, Raluca Iani, Constantin Chiriac, Dan Glasu, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Pali Vecsei, Mihai Coman, Cătălin Pătru, Gelu Potzolli, Eduard Pătraşcu şi muzicienele Loredana Stranici – violoncel, Laura Călina – vioară şi Cora Miron – pian.

Pentru reprezentaţiile din Japonia, publicul va fi aşezat în amfiteatrul creat de Helmut Stürmer direct pe scena Teatrului Metropolitan din Tokyo.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, cu traducere la cască în limba japoneză.

Turneul Teatrului Naţional din Sibiu este organizat de Tokyo Metropolitan Art Space, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR), sub egida Tokyo 2020 – oraş candidat pentru găzduirea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Când este bine să bei cafea, de fapt. Ce recomandă medicul Vlad Ciurea să faci în fiecare zi: “Trebuie să fie relaxare și plăcere”
Capital.ro
Schimbare uriașă în România. A intrat în vigoare de la 1 August. Toți românii vor beneficia
Playtech.ro
SFÂȘIETOR Ce le-a spus Nicu Covaci colegilor săi înainte să moară. ȚI se rupe sufletul
DailyBusiness
Vin deciziile după recalculare! Marius Budăi: „Așa prevede convenția cu Poșta Română!”
Adevarul
Se apropie pacea în Ucraina? Expert român în diplomație de la Oxford: „Toate acestea ridică multe semne de întrebare”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ce teritorii a pierdut România în istorie. Cum arăta țara în întregime
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
BREAKING | Sorin Porojan, un cunoscut om de afaceri din Argeș, a murit după ce a căzut cu ATV-ul într-o râpă
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa feminină de 8+1 la canotaj și-a confirmat supremația în această probă
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Prețurile pe litoralul românesc creează controverse: 19 lei pentru o apă la 750 ml în Vama Veche
MediaFlux
A fost găsit SPÂNZURAT! DOLIU în FOTBALUL românesc
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?