Tecău şi Copil au pierdut meciul de dublu în Cupa Davis. Belarus – România 2-1

Belarus conduce România cu scorul de 2-1, în primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa din Cupa Davis, după ce tenismenii Horia Tecău și Marius Copil au fost învinși de cuplul Max Mirnîi/Iaroslav Șila cu 7-6 (3), 6-4, 6-7 (5), 6-4, sâmbătă, la Minsk, scrie Agerpres.
Romania TV
04 feb. 2017, 13:30
Tecău şi Copil au pierdut meciul de dublu în Cupa Davis. Belarus - România 2-1

Belarușii s-au impus într-un meci deosebit de important pentru soarta întâlnirii după trei ore și 15 minute, dar diferența a fost făcută de câteva erori în momentele importante, toți cei patru actori excelând la serviciu.

Tecău și Copil au început cu stângul și și-au pierdut serviciul, dar apoi au revenit și au preluat conducerea cu 2-1. S-a mers cap la cap până în tiebreak, unde erorile românilor au făcut ca primul set să revină perechii Mirnîi/Șila cu 7-6 (7-3).

Și setul al doilea a fost echilibrat, belarușii fiind în față datorită serviciului, iar la 5-4 au reușit un break care a decis manșa.

În setul al treilea, Tecău și Copil au avut șansa break-ului de mai multe ori, dar nu au reușit și s-a ajuns din nou în tiebreak, unde românii au tranșat disputa cu 7-5, punctul decisiv fiind reușit de Horia.

În setul al patrulea, românii au avut șansa de a break în ghemul șase, dar au ratat-o, iar la 4-4 Marius Copil și-a pierdut serviciul după o suită de greșeli, iar apoi Mirnîi și Șila au încheiat setul cu 6-4 și meciul.

Tecău și Copil au reușit 15 ași, față de 8 ai gazdelor, dar au transformat doar una din cele 9 mingi de break avute, față de 3 din 11 ale gazdelor.

Inițial, tânărul Nicolae Frunză, un debutant, fusese anunțat ca partener al lui Horia Tecău, în absența lui Florin Mergea. Și în perechea belarusă a avut loc o schimbare, ”veteranul” Max Mirnîi jucând alături de Iaroslav Șila, în loc de Egor Gherasimov, cum se stabilise la început.

Tecău ocupă locul 18 în lume în ierarhia de dublu, iar Copil se află pe 381. Mirnîi este numărul 25 ATP la dublu, iar Șila este pe 223.

Tecău și Mirnîi au făcut pereche un sezon în circuitul ATP (2013), câștigând trei titluri, la București, s-Hertogenbosch și Beijing, plus două finale, la Sydney și Delray Beach.

Vineri, Adrian Ungur (32 ani), aflat pe locul 313 în lume, l-a învins pe Ilia Ivașka (22 ani, 175 ATP), în patru seturi, cu 6-2, 5-7, 7-5, 6-4, în primul meci de simplu al întâlnirii. Apoi, Marius Copil (26 ani, 129 ATP) a fost întrecut de Egor Gherasimov (24 ani, 341 ATP) cu 6-3, 6-4, 6-4.

Duminică, de la ora 10,00, Ivașka îl va întâlni pe Copil, iar Ungur va da piept cu Gherasimov. Copil s-a impus în singura partidă directă cu Ivașka de până acum, în 2015, la Istanbul, cu 7-6 (4), 5-7, 6-4, în optimile de finală. Ungur a câștigat în fața lui Gherasimov în singurul lor meci de până acum, în 2014, cu 6-3, 6-3, în calificările turneului ATP de la București.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2005, când România s-a impus cu 3-2 la Brașov în primul tur al Grupei Mondiale, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) și Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi și perechea Volcikov/Mirnîi.

Andrei Pavel este căpitanul nejucător al echipei României, iar Vladimir Volcikov al Belarus.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Castelul din România care a ajuns o ruină. A apărut într-un film celebru, a fost cumpărat de un lanț hotelier și de ani de zile așteaptă să fie renovat
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!