Pornind de la premisa că în lumea modernă, o administraţie cu adevărat eficientă înseamnă inclusiv o administraţie în pas cu progresul tehnologic, Primăria Sectorului 2 a fost prima din ţară care a implementat Lync 2010 de la Microsoft (o platformă software de comunicaţii unificate care permite derularea şedinţelor on-line, eliminând astfel costurile specifice de comunicare şi deplasare). Succesul programului a determinat administraţia condusă de Neculai Onţanu să propună extinderea implementării platformei şi către unităţile de învăţământ din sectorul 2, care vor putea astfel să comunice prin video conferinţe cu Inspectoratul Şcolar şi să transmită on–line toate documentele, adresele şi înştiinţările ce conţin dispoziţii legate de organizarea şi desfăşurarea procesului educaţional. Programele şi aparatura necesară au fost oferite gratuit de către Primăria Sectorului 2.
Primăria Sectorului 2 a investit masiv în dotarea cu calculatoare şi asigurarea de conexiuni performante la internet pentru unităţile şcolare pe care le are în administrare. Printre demersurile întreprinse în acest scop, trebuie menţionat şi concursul ecologic „Primăvara Şcolilor”, ale cărui premii substanţiale, în valoare de 4,5 milioane de lei, au fost folosite la achiziţionarea de aparatură performantă.
Pe de altă parte, pentru a simplifica achitarea taxelor şi a impozitelor locale, Primăria Sectorului 2 a investit în dezvoltarea unui sistem electronic de plată, aplicat la nivel naţional şi funcţional 24 de ore din 24, din România şi din orice ţară. Totodată, preocupată fiind de îmbunătăţirea procesului de comunicare cu cetăţenii, administraţia lui Onţanu a amplasat pe raza sectorului două infochioşcuri.
Un alt domeniu în care utilizarea tehnologiei moderne a produs rezultate remarcabile este acela al siguranţei şi ordinii publice. Astfel, Primăria Sectorului 2 a fost premiată de către Revista Română de Administraţie Publică Locală pentru implementarea sistemului de supraveghere video şi management informaţional în vederea creşterii siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în cartierul Baicului, proiect în urma căruia infracţionalitatea stradală s-a redus cu aproape 50%. Zona Baicului nu este însă singura care beneficiază de monitorizare video. La ora actuală, în Sectorul 2 funcţionează un număr de 185 de camere video, urmând ca până la finalul anului 2012 să fie instalate încă 54 de camere video în zona Plumbuita-Petricani-Steaua Roşie şi alte 480 în toate cartierele din sector. După finalizarea proiectului finanţat din bani europeni, un total de 719 camere video vor monitoriza sectorul 2.