În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.
În același dosar sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat. Dragnea a negat aceste acuzații.
Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) s-a constituit parte în dosarul DNA referitor la sesizarea Oficiului European Antifraudă (OLAF) în ceea ce privește dosarul „Tel Drum”, a anunțat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.
„Nu mă refer la persoane, mă refer la speța respectivă. Urmare a solicitării DNA ne-am constituit, am trimis răspuns pozitiv în ceea ce privește constituirea ca parte. Este obligația statului membru în relație cu Comisia Europeană ca atunci când este identificată o fraudă, să recuperăm suma respectivă, atât de la bugetul de stat cât și de la bugetul UE”, a spus Marius Nica.
În data de 22 noiembrie, procurorii anticorupție au anunțat instituirea măsurii asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea și de ceilalți suspecți din dosarul „Tel Drum”.