Mai multe studii arată că pe suprafața telefoanelor mobile există în medie 17.000 de tipuri de bacterii. Chiar dacă multe dintre ele sunt inofensive, unele pot fi periculoase.
Mai multe studii arată că pe suprafața telefoanelor mobile există în medie 17.000 de tipuri de bacterii. Chiar dacă multe dintre ele sunt inofensive, unele pot fi periculoase.
USB-C va fi singurul tip de încărcător pentru telefoane la nivelul UE. Apple va fi obligată să schimbe mufele de la iPhone
Persoanele care lucrează în domeniul alimentar sau medical sunt mai expuse la a lua bacterii periculoase pe telefoanele mobile deoarece agenții patogeni pot forma un focar sau facilitează transferul de microbi dintr-o zonă în alta, dând naștere la o contaminare încrucișată.
Centrul pentru Controlul Bolilor din Columbia Britanică afirmă că 80% din infecții sunt transmise cu ajutorul mâinilor, bacteriile fiind transferate cu ușurință pe dispozitivele mobile care sunt folosite des de-a lungul zilei.
Cele mai frecvente bacterii dăunătoare găsite pe telefoanele mobile sunt:
Într-un studiu efectuat de Tehran Univerisity of Medical Sciences în spitale s-a constatat că telefoanele mobile reprezintă un rezervor pentru bacterii, deoarece sunt rar curățate și sunt adesea atinse în timpul sau după examinarea pacienților. Pe telefoanele mobile ale personalului medical, Acinetobacter baumannii (36,84%) a fost organismul predominant depistat, urmat de Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA) (21,05%).
The Food and Drug Administration SUA recomandă spălarea mâinilor și menținerea lor curată în momente esențiale, cum ar fi:
De asemenea, se recomandă ca telefoanele mobile să nu fie folosite în anumite zone: bucătării, atât comerciale, cât și rezidențiale, băi, mese de sufragerie, cabinete medicale sau oricare alte locuri în care expunerea la bacterii ar putea fi dăunătoare sănătății unei persoane.
Dispozitivele mobile pot fi curățate cu ajutorul șervețelelor dezinfectante sau apelând la sterilizatoare UV portabile care pot fi utilizate și pentru curățarea altor lucruri, inclusiv portofele, numerar, bijuterii și chei. Aceste dispozitive utilizează lumină ultravioletă, care s-a dovedit a fi capabilă să distrugă coronavirusul și alte virusuri sau bacterii.
S-au lipit cu adeziv de o capodoperă de-a lui Van Gogh, îngroziţi de criza climatică. Protest extrem al activiştilor la muzeu, împotriva extracţiei de petrol VIDEO
Mashable a făcut o comparație între cantitatea de bacterii de pe telefonul mobil și 5 alte obiecte pe care le folosim zi de zi– capacul de la toaletă, blatul de la masa din bucătărie, bolul de mâncare al câinelui, ecranele cu touchscreen din spațiile publice, mânerul de la ușă. Care a fost rezultatul?
Ei bine, telefonul mobil găzduiește circa 25000 microbi pe inch2 (adică aproximativ 6.45 cm2), ceea ce reprezintă de 21 ori mai multe bacterii decât cele de pe capacul de toaletă. Telefoanele sunt așadar unele dintre cele mai murdare lucruri cu care intrăm în contact zilnic.
În aceste condiții, recomandarea este de dezinfectare zilnică a telefonului cu o soluție pe bază de alcool.