Puțini oameni știu de ce este interzis să vorbești la telefonul mobil în benzinărie sau cât de periculos este telefonul mobil în apropierea unei pompe de carburant. Explicația este simplă, dacă folosești telefonul mobil și pui mâna pe pistolul de alimentare de la pompă, se poate produce o descărcare electrostatică.
În acest fel pot apărea scântei care să aprindă gazele emanate din rezervorul mașinii atunci când alimentezi cu benzină. Din această cauză, multe persoane și-au pierdut viața. Telefonul mobil poate fi o sursă de incendiu în benzinării și trebuie evitat.
Interzicerea telefoanelor mobile în benzinării este pur și simplu legată de reglementările internaționale din industrie, conform cărora există o zonă pe o rază de trei metri în jurul pompelor care este considerată cu risc de explozie.
Acest lucru nu este valabil doar pentru smartphone-uri, ci și pentru jucării, DVR-uri, țigări electronice, cuptoare cu microunde, ceainice și alte dispozitive asemănătoare. Altfel spus, producătorii nu pot garanta că aceste dispozitive nu pot face scurtcircuit și că nu vor exploda la un moment dat.
Coduri secrete pentru smartphone. Ce se întâmplă dacă tastezi „7594” pe telefonul mobil
Cu toate acestea, există factori de risc mai mari de la care chiar au pornit incendii în stațiile de alimentare cu combustibil. Astfel, specialiștii în protecția civilă au trei recomandări pentru șoferii care își alimentează mașinile:
Mai mult, dacă ești atent la telefon când alimentezi,există riscul chiar să uiți pistolul în conducta de alimentare. Mai multe studii au arătat că mulți șoferi sunt mai preocupați de dispozitive decât de a băga benzină, iar asta poate duce la multe tragedii.
Alte persoane consideră că interzicerea telefonului în benzinării este legată doar de reglementările internaționale din industrie. În benzinării sunt interzise și țigările electrice, laptopurile sau alte device-uri, potrivit atlas-geografic.net.
Telefonul mobil cu cele mai mari emisii de radiații
S-a aflat și care sunt telefoanele cu cele mai mari emisii de radiații, dar și cât de periculoase sunt pentru sănătate. Topul principalelor modele de smartphone ce emit radiații mai include și alte mărci, cum ar fi: ZTE, Sony (două modele), Google, Oppo etc. iPhone 7 și iPhone 8 au fost aproape de vârful acestei liste în trecut, dar compania Apple a încercat să schimbe acest lucru și să facă modele cu un nivel mai scăzut de SAR.
Telefonul mobil este extrem de periculos pentru organism. Ce spune un medic: „Avea tumoră cerebrală pe partea stângă”.
În anul 2011, radiațiile emise de telefoanele mobile au fost clasate drept „posibil” cancerigen de către Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului. Mai mult, cercetătorii au descoperit diverse tipuri de tumori maligne (tumori cerebrale neuro-epiteliale, glioblastoame, meningioame, tumori ale glandei pituitare și ale tecii neuronale) la cei care stăteau ore întregi pe telefon și le-au recomandat oamenilor să evite dispozitivul în timpul liber.