In multe feluri, in zilele noastre, planificarea familiala bazata pe urmarirea evolutiei fertilitatii unei persoane a devenit deja o metoda invechita.
Prin faptul ca sunt atente la fluctuatiile temperaturii corpului sau fluctuatiile mucoaselor din colul uterin, femeile pot urmari perioadele in care sunt la ovulatie si timpul actului sexual astfel incat sa creasca sau sa scada sansele de a ramane insarcinate.
Citeşte şi Metode contraceptive noi şi vechi. Vezi cine folosea bălegarul de crocodil
Creata de doi fizicieni din Suedia, aplicatia foloseste – asa cum este descrisa pe site-ul companiei – „statistici si analize in loc de proceduri chimice sau chirurgicale pentru a preveni sarcinile nedorite”, ajutand femeile sa repereze cu precizie acele zile din ciclul menstrual cand au cele mai mari sanse de a ramane insarcinate.
Citeşte şi Cele mai bune metode contraceptive pentru diverse situaţii
De asemenea, utilizatoarea poate folosi benzi care prezic ovulatia sau kituri de acest gen, care masoara cresterile in ceea ce priveste hormonul luteinizant – un potential factor indicator care arata ca ovulatia este pe cale sa se produca in curand.
Gadgetul care te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală
Aplicatia functioneaza prin faptul ca avertizeaza utilizatoarea in legatura cu „fereastra” ei fertila – acel interval de zile inainte de ovulatie, cand ea este cea mai fertila. Temperatura corporala a femeilor in stare de repaus creste in general atunci cand ele se afla la ovulatie, iar aplicatia foloseste aceasta informatie pentru a-i spune utilizatoarei cand ea este la ovulatie, cand a ovulat si cand este cel mai probabil sa fie la ovulatie.
Citeste mai mult pe feminis.ro.