Telefonul mobil pare sa nu fie compatibil cu mersul la mare. Soarele, nisipul, apa si vantul sunt dusmani seriosi pentru sensibilul aparat. Dar cum este aproape imposibil sa te desparti de el pe perioada cat esti in concediu, cel mai bine este sa stii cum sa-l protejezi.
Iata cateva trucuri ca sa-ti protejezi telefonul mobil de nisip, apa, soare si vant, cand esti la mare.
Infasoara in plastic telefonul
Fa-ti telefonul „sarmaluta” in folie alimentara. Cateva straturi sunt suficiente ca sa faci o bariera antinisip. Verifica, totusi, daca mai mai utiliza ecranul dupa ce l-ai infasurat.
Pune scoci pe deschizaturi
Ca sa ai acces la ecran, adopta o tactica minimalista. Acopera cu scoci deschizaturile (mufa pentru casti, portul pentru incarcator) ca sa nu intre nisip in ele.
Pune telefonul intr-o punga cu fermoar
Daca trebuie sa utilizezi mai des telefonul mobil, il poti proteja tinandu-l intr-o punga de plastic cu fermoar. Nu este o solutie 100% sigura, insa cu siguranta este mai bine decat sa nu o folosesti deloc.
Evita sa folosesti telefonul imediat ce iesi din mare. Apa, mai ales apa sarata, nu este prietena cu telefonul mobil. Tine telefonul la umbra daca vrei sa nu se incinda de la soare
Si daca, din nefericire, telefonul tau mobil a intrat in contact cu nisipul, iata cateva trucuri ca sa-l indepartezi.
Indeparteaza nisipul de pe ecran cu scoci
Daca ti se pare ca ecranul are granule de nisip, nu le indeparta cu mana. Risti sa-ti zgarii ecranul. Foloseste in schimb scoci pe care sa-l apropii delicat de ecran, asfel incat particulele de nisip sa se lipeasca de banda.
Daca dupa ce ai urmat acesti pasi, inca mai crezi ca ai nisip in telefon, este mai bine sa-l duci la un service specializat.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.