Tema unui elev din Iaşi, corectată greşit de profesor, a devenit viral pe Facebook. „Ce să-i răspund, domnule învăţător?”

Un elev din clasa a doua, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași, a fost corectat şi punctat cu calificativ "Satisfacator", deși răspunsurile sale din caiet erau corecte. Ionel Tarnoveski, tatăl copilului, a postat pe Facebook o fotografie cu textul scris de copil în care, potrivit părintelui, învăţătorul i-a corectat cuvântul ”patinoar”, scris de elev, cu "patinuar", formă greşită. De asemenea, învăţătorul i-ar fi rectificat şi despărțirea în silabe a cuvântului ”derdeluș”, deși era corectă. 
Romania TV
05 mart. 2019, 07:34
Tema unui elev din Iaşi, corectată greşit de profesor, a devenit viral pe Facebook.

„Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat,
Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant …”, a scris tatăl elevului pe Facebook. 

 

Mădălina Tarnoveski, mama elevului, a povestit într-un comentariu pe Facebook că „Propozițiile au fost alcătuite de copil pe baza unor imagini. Exprimarea este una de copil de clasa a II-a. (…) În a doua propoziție este un pleonasm (destul de des întâlnit în rândul copiilor, dar nu numai). Se pare că domnul învățător nu l-a sesizat…i-a atras atenția cuvântul „patinoar”…acolo greșeală colosală!! :)”.

Mama copilului a povestit că a fost ulterior „în vizită la domnul învățător”.

„I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? (…) Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar (DEX). Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”.”, a completat mama elevului. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, profesor Sabina Manea, a declarat, pentru Newsweek România, că instituția pe care o reprezintă a primit o sesizare pe marginea acestui subiect și că, în acest moment, face verificări asupra veridicității evenimentelor.

Directoarea Colegiului Mihai Eminescu, profesor Gabriela Săndulescu, a afirmat că a auzit despre postare şi că urmează să aibă o discuție cu învăţătorul Spiridon Andrieş.

„Suntem în faza de verificări printr-o procedură internă, să vedem ce este adevărat și ce nu este. Părinții nu au venit la noi să ne sesizeze. Este prima dată când ne confruntăm cu așa ceva. Despre domnul învățător vă pot spune că are o experință impresionantă”, a afirmat Săndulescu, portrivit Newsweek.

Învățătorul elevului se numește Spiridon Andrieș, are gradul I și, în 2007, a fost coatuorul volumului „Limba şi literatura română: exerciţii formative şi probe de evaluare pentru clasa a III-a: curriculum extins” (Editura Optima, Iași). 

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Se schimbă harta României. Cea mai lungă secetă a făcut dezastru. Râuri lungi și de 14 km au dispărut
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Concedieri MASIVE! Românii care rămân fără loc de muncă
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Rich Homie Quan, legendarul rapper american, a murit la 34 de ani. Iubita lui l-a găsit
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Antena 1 i-a furat PRO TV-ului concurentul de la Survivor! 😁 Au semnat pentru noua ediție a show-ului
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Anunțul cumplit făcut de Monica Pop. Boala gravă care o macină: Nu e ceva vesel
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm
substantial.ro
Cinci agenți ruși acuzați de implicare în atacuri cibernetice asupra Ucrainei și aliaților săi
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...