Temperatura optimă în casă, mai ales în sezonul rece, nu e nici pe departe de 24-25 de grade, aşa cum mulţi dintre noi obişnuiam să o ţinem până la majorarea preţurilor. În această perioadă, confortul fizic trebuie să se împletească şi cu cel financiar. Altfel spus, nici nu e cazul să ne dăm tot salariul pe utilităţi, nici nu e cazul să îngheţăm de frig în case. Soluţia este o temperatură optimă, atat pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.
Important de reţinut este faptul că o diferenţă prea mare dintre temperatura din interior şi cea din exterior poate pune în pericol sănătatea. Specialistii citaţi de publicaţia Mirror recomandă menţinerea unei temperaturi cuprinse între 18 şi 20 grade Celsius în case.
„In timpul lunilor de iarna, puteti fi tentati sa ridicati gradele din termostat, dar experimentarea cu diverse temperaturi poate reduce facturile la energie si poate duce la un somn mai bun. In loc sa setati o temperatura pe parcursul intregii zile, incercati sa comutati intre temperaturile de zi si cele de noapte. Acest lucru va poate face sa va simtiti mai confortabil acasa si, de asemenea, poate reduce consumul de energie. Ridicarea gradelor din termostat nu va face ca sistemul sa se incalzeasca mai repede, dar va insemna ca va continua sa consume energie pentru mai mult timp pentru a atinge temperatura mai ridicata. Arderea constanta a combustibilului pentru a va incalzi casa nu va duce doar la utilizarea energiei, ci si la pierderea ei, mai ales daca locuinta nu e izolata corespunzator„, spun specialiştii citaţi de Daily Mail.
Fiecare persoană şi fiecare familie are propriile necesităţi. Desigur că familiile în care există copii mici vor avea nevoie să seteze termostatul la o temperatură mai mare decât familiile formate exclusiv din adulţi.
Citeste si Aparatul din casă care îți dublează factura la curent. Majoritatea blocurilor noi îl au