Temperaturi la LIMITA ÎNGHEŢULUI în zilele următoare. Vezi PROGNOZA pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi pentru următoarele două săptămâni. În prima săptămână a intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, urmând ca în a doua săptămână temperaturile înceapă să crească uşor.
Romania TV
30 sept. 2013, 09:22
Temperaturi la LIMITA ÎNGHEŢULUI în zilele următoare. Vezi PROGNOZA pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI

BANAT

În prima săptămână a intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade, uşor mai scăzute în 3 şi 4 octombrie, iar în privinţa regimului valorilor minime, acestea vor fi în scădere accentuată, astfel că în dimineţile din 4 şi 5 octombrie se vor apropia de 0 grade. În a doua parte a intervalului creşterea de temperatură anticipată va readuce regimul termic la valori în jurul celor climatologic normale, maxime termice, la o medie regională de 18 grade şi minime de 7…8 grade.

În primele două zile ale intervalului, va ploua însemnat cantitativ, apoi, până la sfârşitul acestei săptămâni probabilitatea să mai plouă va fi redusă. În intervalul 7…10 octombrie sunt posibile ploi slabe cantitativ.

CRIŞANA

În prima săptămână vremea se va răci, devenind deosebit de rece pentru începutul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor scădea, de la o medie de 15 grade, spre 10…11 grade, în 3 şi 4 octombrie, iar în timpul nopţilor, scăderea cea mai accentuată se va produce în 4 şi 5 octombrie, când minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Începând din 6 octombrie, tendinţa va fi de încălzire uşoară şi treptată, astfel regimul temperaturilor diurne va fi caracterizat de valori, în medie, de 16…17 grade şi minime nocturne în jur de 6 grade, apropiate de mediile de referinţă.

În primele două zile vor fi ploi moderate cantitativ. Din 6 octombrie, creşte probabilitatea pentru ploi slabe.

TRANSILVANIA

Intervalul 30 septembrie – 6 octombrie va fi caracterizat de o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, iar abaterea termică faţă de mediile climatologice va fi de aproximativ 10 grade. Astfel, media regională a maximelor va fi de 8 grade, iar nopţile cele mai reci vor fi în a doua parte a acestei săptămâni, când se vor înregistra minime predominant negative, în jurul mediei de -2 grade. Estimarea pentru a doua săptămână a intervalului indică o creştere a temperaturilor, până în apropierea mediilor climatologice, maxime la nivelul regiunii de 14 grade şi minime de 3…4 grade.

În primele două zile ale intervalului, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă pot fi însemnate, apoi acestea se vor restrânge şi vor înceta. Condiţii pentru ploi slabe vor fi şi în zilele de 8 şi 9 octombrie.

MARAMUREŞ

Până în data de 6 octombrie, vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime medii vor fi în scădere de la 14…16 grade, până la valori de 9…10 grade, iar cele minime, de asemenea, vor scădea, de la 6 grade în primele două nopţi, la valori uşor negative, -2…-1 grad, în 4 şi 5 octombrie. Apoi, tendinţa va fi de încălzire treptată, iar în perioada 7…13 octombrie, atât maximele termice, în medie de 16 grade, cât și minimele în jurul valorii de 5 grade, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic.

Ploi slabe cantitativ se pot semnala în primele 3 zile ale lunii octombrie şi din nou după data de 8 octombrie.

MOLDOVA

Vremea va continua să se răcească în prima săptămână, astfel încât temperaturile maxime nu vor mai depăşi în medie 8…10 grade. Minimele termice la nivelul regiunii vor fi de 5…6 grade în primele două nopţi şi de 1…2 grade în intervalul 3…6 octombrie. După data de 5 octombrie vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în perioada 8 – 13 octombrie vor fi maxime termice, în medie, cuprinse între 13 şi 15 grade. Temperaturile nocturne vor fi în creştere după data de 7 octombrie, până la o medie regională de 5…6 grade.

Ploile vor ocupa suprafeţe extinse în primele două zile ale intervalului, când în jumătatea sudică a regiunii se vor înregistra catităţi însemnate de precipitaţii. Pentru celelalte zile ale intervalului probabilitea pentru ploi va fi redusă.

DOBROGEA

În intervalul 2…6 octombrie vremea va fi deosebit de rece, cu o abaterea termică faţă de mediile climatologice de referinţă de peste 10 grade. Este vorba de maxime termice în medie de 9…10 grade, şi minime în nopţile cele mai reci, în jurul valorii de 4 grade. În a doua parte a intervalului, tendinţa va fi de încălzire; la început creşterea de temperatură se va resimţi la valorile diurne, apoi şi la valorile din timpul nopţilor. Astfel, în intervalul 8…13 octombrie se va ajunge la o medie regională a maximelor de aproximativ 16 grade şi a minimelor, în medie, de 7…9 grade.

Până miercuri 2 octombrie, pe arii extinse va ploua şi se vor cumula cantităţi mari de apă. În restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de rece în prima jumătate a intervalului. Valorile termice maxime estimate până în data de 4 octombrie se vor situa în jurul valorii de 10 grade, faţă de o medie climatologică regională în această perioadă în jur de 20 de grade. În ceea ce priveşte minimele termice, acestea vor fi în scădere accentuată, până la 1…2 grade în nopţile din intervalul 4 – 6 octombrie. Tendinţa de încălzire a vremii se va semnala de la finalul acestei săptămâni, astfel că estimările pentru perioada 8…13 octombrie indică valori termice apropiate de mediile climatologice multianuale; maxime medii cuprinse între 16 şi 18 grade şi minime între 6 şi 8 grade.

În primele două zile va ploua abundent, apoi vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Condiţii de ploi slabe vor mai fi în jurul datei de 9 octombrie.

OLTENIA

În prima săptămână vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile diurne vor fi în medie de 10…12 grade, iar cele din timpul nopţilor vor fi în scădere accentuată de la aproximativ 8 grade, până la o medie regională de 2 grade în 4 şi 5 octombrie. Din 7 octombrie, tendinţa de încălzire va readuce regimul termic în preajma normelor climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 15…17 grade şi minime de 6…8 grade.

Ploile prognozate în primele zile ale acestei săptămâni se vor semnala pe arii extinse şi vor cumula cantităţi importante. După acest interval cu vreme ploioasă, aria ploilor se va restrânge treptat. Probabilitatea pentru ploaie va creşte în intervalul 7…10 octombrie, dar cantităţile de apă vor fi slabe.

LA MUNTE

Regimul termic din prima săptămănă va caracteriza o vreme deosebit de rece. Tendinţa va fi de scădere a temperaturilor până în jurul datei de 4 octombrie, când valorile diurne vor fi în medie de 0…2 grade, iar cele nocturne se vor situa în jurul valorii de – 5 grade. După această dată va începe un proces de încălzire uşoară şi treptată, până la medii maxime de 10 grade şi minime, de asemenea medii, uşor pozitive, de 1…2 grade.

În primele două zile ale intervalului vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în zona înaltă trecător vor fi precipitaţii mixte. În 2 şi 3 octombrie, precipitaţiile vor fi slabe şi se vor restrânge, dar vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Condiţii de precipitaţii slabe sub formă de ploaie vor fi şi după data de 7 octombrie.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia Ghinescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fosta avocată: Vă dau în scris
Playtech.ro
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza. Val de frig în România. Unde lovesc furtunile și vijeliile
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Viața bate filmul. Cum se desfășoară, de fapt, Conclavul de la Vatican 
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Elevii s-au întors la cursuri! Când începe următoarea vacanță din anul școlar 2024 - 2025
Cancan.ro
Electrocasnicul care va fi interzis în România, din 1 iulie 2025. Decizia oficială vine de la UE
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor s-a stins. A fost o legendă. A făcut milioane de oameni să râdă. Drum lin!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Vreme severă în România: vijelii, grindină și temperaturi scăzute în următoarele zile
MediaFlux
Donald Trump, avertisment final către Vladimir Putin privind Ucraina: „Încetează focul, stai la masa negocierilor și semnează un acord!”
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre