Temperaturi ridicate la început de an. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pe lunile ianuarie, februarie şi martie. Potrivit estimărilor, temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor. Local, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit.
Romania TV
27 dec. 2012, 10:17
Temperaturi ridicate la început de an. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

În luna IANUARIE, temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării, unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.

Transportul de aer mai cald de provenienţă oceanică sau mediteraneană va determina valori peste mediile climatologice ale perioadei. Totuşi, vor mai fi şi zile în care temperaturile vor scădea sub pragul gerului, în special la jumătatea lunii, când şi nopţile vor fi mult mai reci, minimele urmând să scadă şi până la -15 grade.

În zilele în care va fi mai cald, temperaturile medii se pot apropia de 8-10 grade, în special în zona litoralului. În rest, temperaturile vor fi în general negative şi din ce în ce mai scăzute pe măsura creşterii altitudinii.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul.

În luna FEBRUARIE, regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-vestul şi nordul ţării, acestea se pot situa sub valorile normale.

În luna MARTIE, temperaturile medii lunare vor prezenta în general valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, exceptând vestul, sud-vestul şi nord- vestul ţării, unde local valorile termice pot fi sub cele normale. Vremea mai răcoroasă decât în mod normal se datorează unui transport de aer mai rece dinspre nord-vestul continentului.

Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, doar în sud-estul ţării fiind posibile cantităţi apropiate de mediile multianuale. Pe fondul unei intensificări a activităţii ciclonice, dinspre ciclonii islandezi şi dinspre marea mediterană, nu ar fi exclus să mai avem parte şi de ninsori, îndeosebi în prima decadă a lunii lui Mărţişor.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Studiu: Infecția cu SARS-CoV-2 și vaccinarea în timpul primului trimestru de sarcină nu cresc riscul de malformații congenitale
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'