Au apărut tot de mai multe tensiuni în coaliţia de guvernare. În şedinţa PNL, mai mulți miniștrii liberali s-au plâns de 3 dintre miniștrii USR-PLUS: Claudiu Năsui (Ministerul Economiei), Cristian Ghinea (Ministerul Fondurilor Europene) și Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății).
De altfel, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a confirmat că există disensiuni în interiorul partidului referitor la miniştrii USR. Fostul premier a avertizat partenerilor de la USR că deciziile se iau în cadrul coaliţiei.
„Discuţia a fost despre coeziunea coaliţiei, de luarea de decizii şi mai ales de comunicarea deciziilor în mod corect şi de reducerea numărului de disonanțe care pot apărea în coaliţie şi în Guvern. Orice subiect trebuie discutat în coaliţie, trebuie luate decizii în coaliţie şi comunicate public după ce sunt luate aceste decizii. Odată ce s-a luat o decizie, toţi miniştrii trebuie să respecte decizia. Dacă premierul anunţa ceva, toţi miniştrii trebuie sa respecte decizia”, a declarat Ludovic Orban, după şedinta conducerii PNL.
„Au existat discuţii în PNL, nu mă ascund, că nu e corect să dai declaraţii critice legate de PNRR”, a adăugat liderul liberalilor.
Virgil Popescu, ministrul liberal al Energiei, se pare că e nemulţumit de faptul că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, sabotează reorganizarea acestui domeniu și nu semnează actele necesare. Practic, Virgil Popescu consideră că Ministerul Energiei a fost golit de conținut și toată puterea de decizie stă în mâinile lui Năsui.
Totodată, liberalii s-au plâns de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Acesta ar respinge pe bandă rulantă proiectele și totul stă blocat în domeniul fondurilor europene.
De altfel, ţintă clară a fost și Vlad Voiculescu, cel care este acuzat de liberali că face praf întreaga campanie de vaccinare și tot ce s-a muncit anul trecut, sub comanda lui Nelu Tătaru.
Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Ştiri pe Surse, duminică noaptea, au fost contraziceri destul de acide între reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Ministerului Educației. În timp ce Ministerul Sănătății dorea ca toți copii să poarte mască, inclusiv cei cu vârste de până în 5 ani, cei de la Ministerul Educației s-au opus categoric.
Din fericire pentru copii, Ministerul Educaţiei a câştigat disputa, iar preşcolarii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani vor fi exceptați de la purtarea măștii. Ministerul Educației a și emis un comunicat de presă, împreună cu Ministerul Sănătăţii.
„Regulile şi excepţiile privind purtarea măştii sunt stabilite de Ministerul Sănătăţii care are ca atribuţie principală elaborarea de politici, strategii şi programe de acţiune în domeniul sănătăţii populaţiei, în Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 din 22 mai 2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.”, se arată în document.