Tensiuni în Coaliţia de guvernare. Şedinţa pe tema nominalizării lui MRU la SIE a fost anulată

Şedinţa de luni a Coaliţiei în care trebuia să se discute despre strategia privind votul pe nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE a fost anulată. Asta după ce liderii nu au reuşit să se pună de acord unde să ţină şedinţa privind votul pentru şefia SIE, informează România TV. Conducerea ALDE a refuzat să meargă la Palatul Victoria unde a fost convocată şedinţa de către premierul interimar Gabriel Oprea. 
Romania TV
29 iun. 2015, 10:59
Tensiuni în Coaliţia de guvernare. Şedinţa pe tema nominalizării lui MRU la SIE a fost anulată

După tensiunile privind felul în care partidele din Coaliţia de guvernare vor vota în cazul nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, au apărut tensiuni în privinţa locului în care ar trebui să aibă loc şedinţa în care să se tranşeze acest subiect.

Luni la prânz, premierul interimar Gabriel Oprea a discutat la Palatul Victoria cu preşedintele interimar al PSD Rovana Plumb şi cu liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, urmând să aibă, ulterior, şi o discuţie cu preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu.

Cei de la UNPR, în frunte cu premierul interimar Gabriel Oprea, şi-au dori ca şedinţa să aibă loc la ora 13.00 la sediul Guvernului, poziţie susţinută şi de PSD. Doar că partenerii lor de Coaliţie, cei din ALDE, au susţinut că întâlnirea ar trebui să aibă loc la Parlament. Conducerea ALDE s-a întrunit deja luni dimineaţă în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu la Senat pentru a discuta strategia pe care o vor aborda la votul pentru MRU.

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent al formaţiunii, că PSD nu va susţine numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE pentru că este „o nominalizare facută într-un mod total netransparent, fără să existe o consultare”. Totodată, un alt motiv ar fi că PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea. În plus, şeful interimar al PSD a declarat că Partidul Social-Democrat este „un partid unit, un partid stabil, solidar”, care va continua guvernarea.

„În ce priveşte decizia BPN privind nominalizarea făcuta de Klaus Iohannis pentru şefia SIE, PSD nu susţine nominalizarea făcută din următoarele motive: este o nominalizare făcută într-un mod total netransparent, fără să existe o consultare.

Al doilea motiv: PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea. Al treilea: nominalizarea a fost politic trecută prin votul PSD, în calitatea sa de prim-ministru PSD a considerat că MRU nu poate reprezenta interesele ţării. De aceea in 2012 am votat Împotriva guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu”, a declarat Rovana Plumb. 

Citeşte şi: Dragnea, despre numirea lui MRU la SIE: Nu putem da un vot de încredere unui om în care nu avem încredere

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PNL, a fost nominalizat, săptămâna trecută, de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informații Externe.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului sunt convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de preşedintele Iohannis, la conducerea SIE, în condiţiile în care reprezentanţii PSD şi cei ai ALDE se opun numirii acestuia, iar UNPR, PNL şi UDMR o susţin.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Valul de căldură persistă în zona Capitalei, cu temperaturi de până la 42 de grade
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'