TENSIUNI în PDL. Berceanu cere DEMISIA lui Boc şi a întregii conduceri PDL. Vezi reacţiile liderilor

Senatorul PDL Radu Berceanu vrea ca actuala conducere a partidului să plece. Berceanu a cerut miercuri demisia lui Emil Boc şi a întregii conduceri a PDL şi organizarea unui congres extraordinar care să aleagă o nouă echipă. Lideri locali ai partidului vor şi ei debarcarea actualei conduceri a PDL, însă sunt şi alţii care o contestă. "Boc a câştigat la Cluj. Mulţi au stat pe tron, după copac", a spus şeful PDL Iaşi.
Romania TV
13 iun. 2012, 08:15
TENSIUNI în PDL. Berceanu cere DEMISIA lui Boc şi a întregii conduceri PDL. Vezi reacţiile liderilor

Radu Berceanu a declarat, miercuri, că actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă.

Berceanu precizat că, joi, în Colegiul Director, îi va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL.

Radu Berceanu a susţinut că întreaga conducere centrală a partidului trebuie să plece.  „Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate„, a susţinut Berceanu, citat de Mediafax.

Trebuie ca întregul BPN, conducerea centrală naţională a partidului, să-şi dea demisia şi să facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am făcut totdeauna, în afară de ăsta ultimul, mai aranjat aşa, în care să decidă cine să conducă şi mai ales când să conducă, cei care au muncit şi au câştigat, au participat la aceste alegeri: primarii, cei care au candidat de primari şi au ratat la 20-30 de voturi, că ăia sunt oamenii pe care se bazează partidul”, a afirmat senatorul PDL.

Întrebat dacă solicită inclusiv demisia preşedintelui PDL, Emil Boc, Berceanu a răspuns: „Sigur că da!”. De asemenea, Berceanu a precizat că cere va joi organizarea unui congres extraordinar.

 El a susţinut că trebuie să-şi expună punctul de vedere, chiar dacă a decis să nu mai candideze la următoarele alegeri.  „Nu înseamnă că nu mă mai interesează ce se întâmplă cu PDL, la care de la începuturile începuturile lui am muncit şi am pus şi eu o cărămidă, două, şi nu-mi place să văd o casă la care am participat la construcţie şi văd că vine unul, fură ferestrele, vine altul, fură acoperişul şi numănui nu-i pasă. Pentru că sunt unii care au venit alaltăieri, au stat un picuţ aşa şi pleacă, gen doamna Plăcintă”, a afirmat Berceanu.

„N-am de gând să las lucrurile aşa, pe ideea «lasă, dom’le, tu nu mai candidezi, aşa că taci din gură». Nu, nu am de ce să tac din gură, am foarte multe lucruri de spus şi, repet, nu înseamnă că dacă nu mai candidez nu mă interesează”, a mai spus senatorul PDL.

CE SPUN LIDERII LOCALI ŞI DE LA CENTRU

Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor: „Cred că acest lucru (congresul extraordinar – n.r.) trebuia făcut anul trecut. Trebuia să ieşim din alegeri (alegeri interne ale PDL – n.r.) ca un partid întărit. Iar noi am intrat cu Boc preşedinte şi Blaga secretar general şi am ieşit cu Boc preşedinte şi Oltean secretar general, deci pe minus.”

Liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru: „Împărtăşesc aceeaşi idee cu domnul Radu Berceanu. Şi eu susţin că este nevoie de o reorganizare a partidului de sus până jos. Această reorganizare trebuie să înceapă de la preşedintele partidului şi să meargă până la toate structurile.”

Preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu: „Şi eu cred că trebuie o schimbare rapidă în partid. În maximum o lună, o lună şi jumătate, trebuie să organizăm un congres, o conferinţă naţională, şi aleasă o altă conducere. Este punctul meu de vedere personal, nu al partidului, încă nu am discutat. Dar eu cred că trebuie schimbări la nivelul conducerii naţionale”.

Vicepreşedintele PDL Dorin Florea: „Cred că orice partid trebuie să-şi facă o analiză, cu plusuri şi minusuri. Nu cred că PDL acum cu un Congres extraordinar ar trebui să se ocupe. Sigur, o analiză a rezultatelor trebuie să ducă la o decizie cât se poate de corectă a liderilor. Dar n-avem timp să facem Congres peste vară. Ce să faci, să-i chemi pe cei care au obţinut rezultate proaste să aleagă o nouă conducere? Ar fi o întreagă tevatură.”

Liderul PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea: „Mulţi au stat pe tron, după copac. E simplu să vii acum să spui că trebuie schimbat tot. Emil Boc a salvat inclusiv onoarea lui. A mers la Cluj, sub sigla PDL şi a câştigat. Ce să-i reproşezi lui Boc?”

George Scripcaru, PDL Braşov: „Fiecare poate spune ce vrea acum. Pe mine nu ma intereseaza parerea unuia sau altuia, ce spune o persoana sau alta. Eu cred ca este bine sa tragem linie acum la aceasta etapa si sa discutam ce avem de facut in continuare. Fiecare vorbeste sa se afle in treaba. Ar fi mult mai bine sa tacem acum din gura si sa vedem ce trebuie facut. Acum toti vin cu fel si fel de idei, sunt tot felul de frustrari, dar nu cred ca este momentul.”

Cezar Preda, PDL Buzău: „Nu sunt de acord să cerem azi la televizor. Putem cere mâine la Colegiul Director. Pot să-i spun lui Emil Boc că a fost bun sau rău, că l-a înjurat toată lumea, dar nu la televizor. (…) Colegiile de la Convenţia din mai 2011 au fost terapii de grup şi de aia ne-am dus în cap. Responsabilă e conducerea partidului. (…) Analiza o facem mâine: câţi bani s-au dus la Cluj în patru ani şi câţi la Buzău. Răspunsul domnului Boc i-l dăm mâine”.

Liderul PDL Galaţi, Mircea Toader: „Probabil domnul Radu Berceanu o să ceară în Colegiul Director (demisia conducerii partidului – n.r.). Opinia mea politică o s-o spun în Colegiul Director.”

Prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur: „Nu sunt de acord cu dmeisia in bloc a conducerii PDL. Eu voi fi cel care va cauta solutia cea mai constructiva pentru partid. Important este ca partidul sa ramana unit in aceasta perioada. Este o perioada grea pentru partid, dar important este ca partidul sa ramana unit.”

Adriean Videanu: „Eu nu cred că e nevoie de un congres în momentul de faţă, pentru că important e să se consolideze şi să se intre în logica de campanie pentru alegerile parlamentare.”

Vasile Blaga: „Eu îi sfătuiesc şi îi rog (n.red. – pe colegi) să discutăm în partid. Eu îmi voi exprima punctul de vedere în Colegiul Director.”

Deputatul PDL Raluca Turcan: „Eu cred că am pierdut suficient de usturător ca să mai fie nevoie să ne dăm în spectacol. Dacă mai continuăm cu demisii în direct, cu reglări de conturi sau soluţii la televizor, înseamnă că n-am înţeles nici de ce am pierdut alegerile, nici ce avem de făcut.”

Deputatul PDL Marius Spînu: „Nu cred că ar trebui organizat un congres, e şi timpul prea scurt până la alegeri. Aş vedea mai degrabă o nouă construcţie, cu Mihai Răzvan Ungureanu, omul nou, şi cu Vasile Blaga preşedinte executiv.”

Sever Voinescu: „Văd cum curg pe canalele media fel de fel de declaraţii, imprecaţii şi somaţii din partea unor colegi mai vechi din partid. Am impresia că şi-au pierdut cumpătul după pierderea alegerilor locale. Mă aşteptam la ceva mai multă maturitate de la ei (…) Loserii cer demisia celor care au câştigat. Cum, din păcate, cei dintâi sunt mult mai mulţi decât cei din urmă, corul lor pare dominant. Tare, tare de tot! E un pic comic, nu?”.

Cristian Preda: „Azi, pedelişti care s-au ferit să candideze sau care au obţinut scoruri penibile în competiţia de la locale îi cer lui Emil Boc să demisioneze. În condiţiile în care E. Boc a fost printre puţinii lideri ai partidului care au avut curajul să participe la scrutin şi în condiţiile în care a şi câştigat Primăria Clujului, ideea ca el să plece înaintea scrutinului de la toamnă e sinucigaşă. Ce va fi mâine, la Colegiul Director? Sunt îngrijorat. Sper totuşi ca tabăra raţională să aibă câştig de cauză”

CITEŞTE şi Lideri locali PDL: Berceanu are dreptate. Este nevoie de reorganizarea partidului

Videanu se OPUNE convocării unui congres extraordinar al PDL

Preda: Pot să-i spun lui Boc că a fost bun sau rău, dar nu la televizor

Blaga, despre cererea lui Berceanu: Îi sfătuiesc şi îi rog pe colegi să discutăm în partid

Poteraş: Boc să-şi dea demisia. Proiectul politic a eşuat în 10 iunie

Senatorul Radu Berceanu declara duminică seara, la România TV, imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că este nevoie de organizarea rapidă a unui congres extraordinar al PDL.

Radu Berceanu  spunea că rezultatele de la locale vor crea un curent suficient de mare în partid care să se pronunţe pentru schimbări în partid, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

Sunt convins că în partid se va crea, dacă nu s-a creat deja în seara asta, mişcarea care să ducă la nişte schimbări. Sper ca schimbările să aibă loc mai repede că se apropie alegerile celelalte„, preciza Berceanu.

În opinia sa, Convenţia Naţională ar trebui convocată în prima jumătate a lunii viitoare. „Ar trebui un congres cam între ziua Statelor Unite şi ziua Franţei, adică între 4 şi 14 iulie. Cred că mai departe de asta...”, a estimat democrat-liberalul.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!