Tenul şi mâinile, cele mai afectate în sezonul geros. Iată cum ne îngrijim corect pielea iarna

Pe parcursul sezonului rece, pielea are nevoie de o atenţie deosebită, faţă de restul anului. În această perioadă cele mai afectate sunt mâinile şi tenul. Din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, pielea din aceste zone se poate usca şi crăpa. Medicul dermatolog Mihaela Leventer a declarat, pentru RomaniaTV.net, de ce reguli trebuie să ţinem cont pentru a avea o piele hidratată şi frumoasă.
Marilena Vili
17 dec. 2016, 08:38
Tenul şi mâinile, cele mai afectate în sezonul geros. Iată cum ne îngrijim corect pielea iarna

Pentru a avea o piele hidratată pe tot parcursul anului, este important să ţii cont de câteva aspecte. Din cauză că iarna pielea produce mai puţine substanţe grase, aceasta este protejată mai puţin, iar circulaţia sângelui are de suferit, putând determina ruperea capilarelor.

Medicul dermatolog Mihaela Leventer a vorbit, pentru RomaniaTV.net, de ce anume trebuie să ţinem cont pentru a avea pielea hidratată şi frumoasă pe tot parcursul anului.

Citeşte şi Aceste ingrediente previn îmbătrânirea pielii

Persoanele cu ten uscat au nevoie de o cremă grasă atunci când ies în aer liber. Persoanele cu ten cuperozic precum şi cele cu ten gras vor folosi un produs cosmetic hidratant. Dacă vorbim de schiori, atunci trebuie utilizate creme de protecţie solară cu factor mare chiar şi în zilele noroase pentru că lumina penetrează stratul de nori. Crema de fotoprotecţie se pune peste produsul cosmetic de îngrijire curentă. Trebuie însă avut în vedere faptul că produsul de fotoprotecţie rezistă de cele mai multe ori doar două ore şi apoi trebuie reînnoit. Buzele au nevoie de un stick foarte gras şi sunt de preferat produsele de farmacie„, a declarat specialistul.

Mai mult, potrivit medicului, „hidratarea pielii se poate face imediat după spălarea cu un săpun blând sau pentru piele atopică„.

Se aplică pe piele un lapte de corp emolient. El reţine apa în ţesut ca o barieră împotriva evaporării. Trusa de iarnă conţine săpun sau gel de duş blând, un lapte de corp emolient, cremă de faţă hidratantă sau grasă în funcţie de ten, stick de buze şi o cremă grasă pentru mâini„, explică medicul.

Citeşte şi Sfaturi pentru un ten perfect

Mai mult, specialistul recomandă ca în perioada rece să ne îmbrăcăm în haine călduroase pentru a ne proteja de degerături.

Frigul agresează atât pielea acoperită de hâine, cât şi cea expusă. Adaptarea termică se face la nivelul pielii prin redirecţionarea fluxului sanguin periferic. În primul moment, organismul caută să menţină temperatura periferică prin vasodilataţie, deci pielea se înroşeşte şi se usucă, apoi dacă expunerea continuă extremităţile se albesc şi suferinţa devine periculoasă, putându-se instala degerătura. Deci este foarte important ca în zilele friguroase să avem haine călduroase şi să ne protejăm de umiditate picioarele şi mâinile. Sfatul este important pentru copii care se joacă în zăpadă, dar şi pentru cei care lucrează în aer liber„, a precizat medicul Mihaela Leventer.

De asemenea, în această perioadă este important să consumăm şi multe lichide, printre care apă, ceaiuri din plante şi sucuri naturale neîndulcite. Mai mult decât atât, iarna este recomandat să se evite băile fierbinți și lungi, deoarece acestea distrug echilibrul hidrolipidic, adică bariera de protecție naturală a pielii. Aceasta duce la o pierdere a capacității de hidratare, ceea ce înseamnă că pielea va avea de suferit și se va usca sau chiar crăpa. Sunt indicate dușurile cu apă caldă, de maxim 10-15 minute.

Nici trecerea bruscă de la un mediu cu temperatură rece la unul cu temperatură ridicată nu este indicată, deoarece îți va face pielea să se usuce mai repede.

Citeşte şi Încălţămintea de iarnă: 4 trucuri pentru fiecare model în parte

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Fenomenul rar care a apărut în România. Ce sunt norii Shelf-Cloud, de fapt și de ce au putut fi văzuți înaintea furtunii
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îşi iau adio de la o legendă a filmului. A murit acum
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Veste șoc pentru pensionari! Nimeni nu se aștepta la acest lucru!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Trei oameni au murit și cinci au fost răniți într-un accident în Giurgiu
MediaFlux
O nouă CREȘTERE A PENSIEI după 1 SEPTEMBRIE. Marius Budai a anunțat
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?