Teodor Atanasiu: Vom aştepta să MOARĂ Mircea Hava ca să ne depunem candidatura

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, după aflarea rezultatelor numărătorii paralele pentru Primăria Alba Iulia, că îl felicită pe Mircea Hava, pe care "îl plac albaiulienii", spunând că, probabil, USL va trebui să aştepte să moară acesta ca îşi depună candidatura pentru un nou mandat.
Romania TV
11 iun. 2012, 05:31
Teodor Atanasiu: Vom aştepta să MOARĂ Mircea Hava ca să ne depunem candidatura

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, în noaptea de duminică spre luni, corespondentului Mediafax că îl felicită pe Mircea Hava, care potrivit numărătorii paralele a câştigat un nou mandat de primar la Alba Iulia.

„Probabil că albaiulienii îl plac pe Mircea Hava, cred că vom aştepta să moară Mircea Hava ca să ne depunem candidatura pentru un nou mandat. Sau poate ne ajută cei de la DNA”, a spus Atanasiu.

El a adăugat că a avut o mare surpriză după ce a văzut rezultatele numărătorii paralele de la Primăria Alba Iulia deoarece a observat că Hava îşi conservă numărul de voturi de la un mandat la altul.

„Spre surpriza mea, indiferent de ce face, domnul primar Mircea Hava are acelaşi număr de voturi la Alba Iulia, în jur de 15.000 de voturi. Noi am urcat mult de la ultimele alegeri, la 12.000 de voturi, dar se pare că insuficient pentru a câştiga alegerile locale în Alba Iulia. Albaiulienii îl plac pe Mircea Hava, îl felicit pe Mircea Hava că a câştigat, îi felicit pe albaiulieni că sunt consecvenţi, îi felicit că trăiesc bine, că au salarii mari, că au locuri de muncă”, a spus Atanasiu.

Conform numărătorii paralele făcute de PDL Alba, în 45 din cele 49 de secţii de votare, Mircea Hava a obţinut 14.800 de voturi, iar principalul său contracandidat Călin Potor (USL) – 10.105 voturi.

Rezultatele sunt confirmate de numărătoarea paralelă realizată de USL, potrivit căreia, în urma centralizării datelor din 30 de secţii de votare, diferenţa dintre Hava şi Potor este de aproximativ 1.800 de voturi, în favoarea candidatului PDL.

Anterior, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, care a candidat din partea USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, declara, duminică seară, că, potrivit unui exit-poll realizat în judeţ, USL a câştigat atât Primăria Alba Iulia, cât şi Consiliul Judeţean Alba.

La rândul său, Mircea Hava a declarat că este încrezător în deznodământul alegerilor şi aşteaptă numărătoarea voturilor, care va arăta cine a câştigat cu adevărat.

În 2008, la alegerile locale, prezenţa la urne în judeţul Alba a fost de 52,95 la sută. Atunci, Ion Dumitrel (PDL) a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, cu aproape 44 la sută din sufragii, iar Mircea Hava (PDL) a câştigat al patrulea mandat de primar al municipiului Alba Iulia, cu circa 65 la sută din voturi. PDL a obţinut în 2008 peste jumătate din mandate atât în Consiliul Judeţean Alba, cât şi în Consiliul Local Alba Iulia.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!