Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, mărturisiri dureroase despre momentul în care a aflat că suferă de cancer la 24 de ani: „Asta a fost apropierea de Dumnezeu. Nu mai aveam putere să mă ridic din pat”

Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, a vorbit despre cel mai cumplit moment din viața ei, acela în care a aflat că suferă de cancer în stare avansată la doar 24 de ani.
Alina Costache
26 mart. 2024, 11:58
Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, mărturisiri dureroase despre momentul în care a aflat că suferă de cancer la 24 de ani: „Asta a fost apropierea de Dumnezeu. Nu mai aveam putere să mă ridic din pat”
Cum a aflat Teodora Steoica că suferă de cancer

Teodora Stoica s-a luptat să trăiască, după ce la doar 24 de ani a fost diagnosticată cu cancer. Fiica lui Meme Stoica a reușit să învingă boala nemiloasă, dar nu poate uita clipele de groază prin care a trecut. Deși boala a fost descoperită într-o formă avansată, nici ea și nici cei apropiați nu și-au pierdut speranța și au decis să urmeze un tratament în Viena, cu sprijin financiar din partea lui Gigi Becali.

Citește și: Teodora Stoica, în lacrimi pe reţelele sociale. Mesaj emoţionant transmis de fiica lui Meme: „Să îi mulţumiţi lui Dumnezeu!” VIDEO

Pentru Teodora, greul nu a fost doar pe plan fizic, ci și psihic. După ce a aflat că are cancer, spune ea, cel mai greu i-a fost să îi vadă pe cei din jur cum suferă și se consumă din cauza situației. Pentru ea, acest moment de cumpănă a fost cel care a făcut-o să-l primească pe Dumnezeu în viața ei.

„Am aflat după operați, adică trebuia să-mi scot tiroida și credeam că nodulul e benign în urma puncției, dar nu era. N-am putut să procesez. Am plecat din spital, nu prea înțelegeam ce se întâmplă. Noroc că erau cei din jur care mi-au explicat pur și simplu ești în stare de șoc și nu mai înțelegi ce ți se spune. Am avut şi metastaze la plămân şi la coloană. 

Eu nu am făcut chimio sau alte proceduri. În primul rând m-am simțit foarte vinovată pentru că am văzut cât de afectați erau cei din jur și după ce că treci prin ceva de genul cumva vrei să-i împaci și pe cei din jur și să pari OK pentru ei, să pari puternic, dar a fost greu. Am fost la pământ cam jumătate de an.

Te gândești că totuși n-am trăit chiar atât de nesănătos sau n-am fost atât de stresată. Chiar îți pui întrebarea de ce eu. Până să se întâmple chestia asta, nu credeam în Dumnezeu dar totuși când vorbeam… vorbeam cu cineva”, a explicat fiica lui Meme Stoica la Antena 3.

Teodora e de părere că această dramă i-a fost trimisă cu un scop. Consideră că boala a făcut-o să privească viața cu alți ochi și a apropiat-o și mai mult de cei dragi.

„Adică știi că e cineva sus acolo, care îți de asemenea provocări? Poate ca să te apropii de el. Clar asta a fost apropierea de D-zeu. Vorbeam cu El, nu vorbeam cu cei din jur, încercam să par ok și să nu îi implic. Nu puteam să le spun că mă confrunt cu depresie sau cu alte lucruri. Nu mai aveam putere să mă ridic din pat. Ei m-au forțat să mă ridic. Atunci am descoperit și importanța sportului, nu neapărat sport, să ieși din casă, să te miști, mișcarea.

Cel mai important sprijin clar a fost prietenul meu de atunci și familia lui, și familia mea, dar noi locuiam toți și atunci era mai simplu să vorbesc cu ei.Ei mă scoteau din pat, hai la plimbare, hai fă lucruri.

Mulțumită lui D-zeu am avut foarte mare noroc de oamenii din jur. Atât doctorii dl. dr. Ghimigean, care m-a operat, dl. dr. Goldstein care m-a ajutat cu iodul radioactiv, tratamentul de după și dl. dr. Crâstoveanu care mi-a explicat ce înseamnă dieta, ce trebuie să fac, pașii următori, când deja eram ok și puteam să lupt.

Adică știam că trebuie să fac. De la o fată care nu era mulțumită cu locul în care e. Cumva tot timpul aspiram la altceva. Îmi doream să fac altceva, să fiu altundeva. Mi-am dat seama că nu e despre asta, că trebuie să fii mulțumit cu locul în care ești, că totul e așa cum trebuie să fie. Totul se întâmplă cu un scop și să te bucuri de unde ești acum, nu să te gândești la viitor, doar prezent”, a conchis aceasta.

Citește și: Teodora Stoica, dietă strictă după ce a învins cancerul: „Nu zahăr, nu gluten, carne o dată pe săptămână. Aveam metastaze la plămâni și la coloană”

Ce mânca Teodora Stoica înainte de a afla că are cancer

Înainte de a afla că suferă de cancer, Teodora era vegetariană, însă, după ce s-a vindecat, fiica lui Meme Stoica a introdus carnea în alimentația sa, dar încearcă să consume numai alimente sănătoase și neporcesate, din surse sigure.

„Am eliminat tot din dietă, tot ce mâncam eu. Eu eram vegetariană, dar dacă ești vegetarian nu înseamnă neapărat că mănânci bine, că pizza poți să mănânci, brânzeturi procesate la fel. Toate astea cred că au contribuit.

Acum mănânc cât mai neprocesat, cât mai verde. Mănânc și carne, dar din surse sigure. Atât timp cât știi sursele e în regulă. Mănânc și ouă, dar de țară, și, de asemenea, mănânc cât mai puțin la restaurant, pentru a putea să controlez eu ce ulei se folosește. Tot ce mănânc e verificat de mine”, a spus Teodora Stoica.

Înainte de a avea cacner nu se ruga, nu mergea la biserică și, mai mult, nu îi înțelegea pe cei care mergeau acolo.

„Nu mă rugam, nu mergeam la biserică, nu citeam Biblia. Știam că există Dumnezeu, dar eram pe din afară și nici nu înțelegeam oamenii care merg la biserică. Părea așa, că nu sunt cool.

Când îți dai seama că ești tu cu tine, vorbești cu El. Unul dintre doctorii care s-au ocupat de mine a spus că este o minune ce s-a întâmplat. Se așteptau să fac tratamentul mai mulți ani, însă am scăpat de tot după doar un an”, a mai povestit Teodora Stoica.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'