„Uitaţi-vă, din păcate, administraţia din România este îmbătrânită, în sensul nu biologic neapărat, dar ca şi gândire, ca şi dorinţă de schimbare, ca şi curaj de a schimba lucrurile. Şi atunci soluţia este la cei care încearcă să schimbe, dar şi cu suportul celor care vin din spate pentru ca lucrurile să se întâmple. Altfel, nu se vor schimba lucrurile aşa cum vreţi cu toţii şi vrem cu toţii, dar în special tinerii, pentru ca să rămână aici în România fără să fie tentaţi în a schimba locul de trai şi locul de muncă”, a spus Eugen Teodorovici.
Ministrul Finanţelor Publice a povestit că în urmă cu câteva zile un tânăr i-a vorbit despre legătura dintre cultura financiară şi o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor, pentru că atunci când cetăţenii înţeleg mai bine nevoia statului de avea finanţare şi are încrede în stat se poate ajunge la o conformare voluntară. După ce i-a propus acelui tânăr să fie parte din echipa sa la cabinetul de ministru, pentru a se ocupa de comunicare, acela i-a spus că „se mai gândeşte” şi că „analizează”.
„Să stai pe margine e uşor. Să arăţi cu degetul la fel de uşor. Dar dacă vrei să schimbi şi spui că ştii şi poţi să o faci, treci în partea cealaltă a mesei şi apucă-te de lucru. Aşa că sfatul acesta este încă o dată: dacă simţiţi că puteţi, dacă sunteţi cu adevărat români, nu aveţi voie să vă lăsaţi pradă unei stări latente şi de neimplicare în viaţa activă, în politică, în zona financiar- bancară, în absolut tot ce duce la schimbarea societăţii noastre în bine”, a afirmat Teodorovici.
Banca Naţională a României organizează, vineri, conferinţa cu tema ‘Incluziunea financiară – de la vorbe la fapte’, eveniment care face parte din cadrul proiectului internaţional ‘Global Money Week’.