„Ieri, am semnat la minister ordinul de serviciu pentru ca echipa de la corpul de control de la minister să facă o verificare atât la Ministerul Finanţelor Publice, cât şi la ANAF vizavi de acest subiect, pentru a vedea exact care au fost hibele, lipsurile, întârzierile, motivate desigur într-un fel sau altul. În special, pentru ca pe viitor astfel de fapte să nu se mai întâmple”, a afirmat Eugen Teodorovici.
Calea directă, de recuperare de către stat a banilor încasaţi din chirii de preşedintele Klaus Iohannis, care presupunea trecerea imobilului de Sibiu în proprietatea statului, pare epuizată, a precizat Eugen Teodorovici.
”A spus că nu are elementele necesare pentru a considera statul ca fiind proprietar. În acest sens, astăzi vom trimite o scrisoare. Această cale pare, oarecum, epuizată. Calea directă spre Oficiul de Cadastru. Cealaltă cale, cu notarul pe care cei de la Fisc au urmat-o în 2016, unde notarul, în baza articolului 7 din legea 35, a spus că suspendă acţiunea în instanţă (…) spune acolo legea că poate suspenda, nu că trebuie să suspende. În acest sens (…) vom cere Ministerului Justiţiei o verificare a activităţii notarului din Sibiu”, a spus Teodorovici.
Ministrul Finaţelor a spus că Liviu Dragnea nu are de ce să-l critice pe el referitor la acest subiect.
„Sigur nu m-a criticat pe mine, cu siguranţă. (…) Am plecat în 2015, la început de noiembrie, de la Ministerul de Finanţe, odată cu schimbarea Guvernului, iar decizia de instanţă a fost undeva în acea perioadă. În 2016 am înţeles că în Finanţe lucrurile nu au fost chiar aplicate în mod legal, adică au fost unele întârzieri nejustificate şi tocmai de aceea am cerut o astfel de analiză pentru a şti exact dacă au fost întârzieri, de ce, care au fost argumentele pentru ca pe viitor astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Să fie o procedură foarte clară, pentru fiecare astfel de hotărâre de instanţă. Chiar am cerut o situaţie a tuturor deciziilor de instanţă pe toate situaţiile, o situaţie foarte clară, defalcată, pentru a şti exact când a fost emisă, care este obiectul respectiv, dacă a fost sau nu pusă în aplicare şi dacă nu, de ce nu”, a declarat acesta.
Teodorovici a menţionat, totodată, că va cere Ministerului Justiţiei să facă verificări cu privire la notarul de la Sibiu care în 2016 a suspendat acţiunea cerută de ANAF.
„Verificarea modului în care notarul a decis la momentul 2016 să facă acea suspendare a acţiunii pe care ANAF-ul a cerut-o, pe motiv că există două procese pe rol în Hunedoara. Repet, legea spune că poate să facă o astfel de suspendare, cei care sunt cei mai în măsură să ne spună dacă da sau nu, au fost argumente în acest sens, o pot face cei de la Ministerul Justiţiei. Şi va urma să avem şi o astfel de cale parcursă”, a spus Teodorovici.