Întrebat de ce pentru şefia Senatului este propus Teodor Meleşcanu şi nu un social-democrat, Teodorovici a răspuns: „Aşa s-a decis”.
„Eu cred că şi domnul Meleşcanu, în ultima perioadă a carierei domniei sale, a devenit aşa, mai de stânga… şi în PSD sunt mai de dreapta, important e să avem acelaşi obiectiv”, a afirmat, marţi, Teodorovici., citat de News.ro.
El a spus că nu i-a cerut nimeni lui Meleşcanu să intre în PSD.
Citeşte şi: Senatul îşi alege marţi conducerea. Cine se bate pentru scaunul lui Tăriceanu
Întrebat dacă se aşteatpă la mai multe voturi şi din rândul ALDE, el a spus că nu vrea să speculeze: „Vom vedea la vot, nu pot să anticipez şi nu vreau să speculez”.
„Dacă colegii domniei sale vor decide acest lucru, sunt liberi… sunt senatori, votul le aparţine”, a adăugat el.
El a spus că în politică sunt discuţii în interiorul partidului, fiind diferite opinii, poate divergente.
„Fiind într-un partid, zona politică, sunt discuţii în interiorul partidului, anumite puncte de vedere, poate divergente, dar odată luată o decizie ea trebuie urmată, ne place nu ne place, şi majoritatea este cea care… (…) pentru că aşa s-a votat”, a mai spus Teodorovici.
Preşedintele Senatului urmează să fie ales marţi, reprezentanţii PSD reiterând că îl susţin pe Teodor Meleşcanu pentru această funcţie. Liderii ALDE au stabilit să îl propună pe senatorul Ion Popa, iar liberalii pe Alina Gorghiu. Funcţia a rămas vacantă după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.
Lucrările în plenul Senatului sunt programate să înceapă la ora 16.00, preşedintele Senatului fiind ales prin vot secret pe buletine.
Funcţia de preşedinte al Senatului a rămas vacantă după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, în urma retragerii ALDE din coaliţia de guvernare.
PSD a anunţat ulterior că îl susţine pe Teodor Meleşcanu, membru ALDE, pentru a ocupa această funcţie.
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, săptămâna trecută, că propunerea oficială a formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Ion Popa, precizând că persoanele care acceptă funcţii în Guvern, Parlament sau alte instituţii, fără acceptul sau susţinerea partidului, vor fi excluse.
Ulterior, Teodor Meleşcanu a declarat că este membru ALDE şi îşi doreşte să rămână în formaţiune, menţionând că a fost „relativ surprins neplăcut” de propunerile privind excluderea acelor parlamentari care ar participa la alegeri pentru funcţiile din Parlament.
„(…) eu doresc consolidarea şi succesul ALDE. Din acest punct de vedere am acceptat propunerea de a candida la preşedinţia Senatului. Pot să vă spun foarte direct că, la vârsta mea, experienţa mea politică, funcţiile nu prezintă pentru mine nicio atracţie. Dacă însă voi fi ales, am acceptat această candidatură, dacă voi fi ales de către colegii mei şi senatori preşedinte al Senatului, voi aduce experienţa mea, echilibrul şi continuarea proiectului ALDE, început în 2016 cu Partidul Social Democrat”, a spus Meleşcanu.
Luni seară, premierul Viorica Dăncilă a reiterat că PSD susţine în continuare candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului.
”Îl susţinem în continuare pe domnul Teodor Meleşcanu şi cred cu tărie că mâine va fi ales preşedintele Senatului”, a declarat, luni seară, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, Viorica Dăncilă.
La rândul lor, reprezentanţii PNL o susţin pentru această funcţie pe Alina Gorghiu.