„ANAF caută să respecte prevederile legale. Este adevărat că în unele situații este poate un exces de zel aici, este un subiect la care e nevoie de lucru în timp, nu poți schimba abordarea unei structuri publice într-un timp foarte scurt. Eu țin foarte mult, am spus-o de foarte multe ori colegilor de la ANAF, țin mult ca modul în care interacționează cu mediul privat să fie unul normal și, de multe ori, chiar prietenesc. Adică să nu fie o abordare să spunem abuzivă”, a spus Teodorovici la Palatul Parlamentului.
Ploaie de sancţiuni în minivacanţa de 1 Mai. Fiscul a dat amenzi de două milioane lei, pe litoral
El a adăugat că a cerut o situație a modului în care ANAF a fost prezent pe litoral între 1 și 3 mai pentru a ști exact care a fost numărul de controale, efectele, amenzile și situațiile neplăcute de care s-au lovit lucrătorii instituției.
„Trebuie schimbată abordarea în care se fac controale. Acum se fac în urma unor sesizări din diferite zone, rapoartele Curții de Conturi sau alte surse de informare. Trebuie un pic adăugat și schimbat pe fond, și anume un eșantion de verificat trebuie stabilit foarte clar pe elemente foarte transparente. În eșantionul de control lunar trebuie să fie aduse companii din fiecare categorie a agenților economici, și mari, și mijlocii și mici, egale cu ponderea pe care acestea o au în totalul de companii naționale”, a precizat ministrul de Finanțe.
Club din Mamaia, ÎNCHIS de ANAF. Petrecăreţii au refuzat să plece VIDEO