În urma unui accident pe care l-a suferit, a fost obligat să rămână mai multe luni în Tibet, unde a intrat în posesia unor manuscrise vechi care descriau viața unui sfânt numit Issa, regele evreilor, în traducere Iisus, și care a petrecut mai mulți ani în mănăstirile și templele din Tibet și India, scrie efemeride.ro. Textele descriau ucenicia lui Issa alături de călugării budişti.
În anul 1894, Notovici se reîntoarce în Europa și se deplasează la Vatican, unde poartă o discuție cu papa referitor la textele descoperite.
Notovici își exprimă intenția de a publica textele, lucru care îl înfurie pe papă. Papa considera că acest lucru va afecta imaginea Bisericii, mai ales că Vaticanul se confrunta cu o nouă doctrină, cea ateistă. Cu toate problemele care se ridicau, Notovici decide să publice textele, în ideea că poate explica dispariția lui Iisus de la vârsta de 12 ani și până la cea de 30.
Notovici a tradus și publicat 244 de versete despre viața lui Iisus în Tibet și India, despre legătura lui cu brahmanii, despre studierea textelor sacre indiene numite Vedele și despre plecarea sa din Tibet către Palestina, la vârsta de 29 de ani.
Conform opiniei sale, Iisus a efectuat un pelerinaj în mai multe colțuri ale lumii, ceea ce i-a dat excepționala sa forță și valoare spirituală.
Biblia, anii secreți ai lui Iisus
Biblia îl prezintă la vârsta de 12 ani pe Iisus, alături de părinții săi la Ierusalim, unde timp de trei zile dispare în mod misterios. Este găsit la un templu, după care Biblia face un salt în timp de 18 ani și ni-l prezintă pe Iisus la vârsta de 30 de ani.
ANII SECREȚI AI LUI HRISTOS
În viața lui Iisus există un vid narativ despre care reprezentanții Bisericii refuză să se pronunțe. Ei consideră că pelerinajul lui Iisus este o minciună, cu scopul de a decredibiliza religia creștină. Pentru Vatican este de neacceptat ca simbolul creștinătății să fi învățat și propovăduit principii ale unor religii studiate timp de 18 ani.